Home SANATATEMEDICINA ALTERNATIVA Planul tau de dormit, pentru a lupta impotriva bolilor

Planul tau de dormit, pentru a lupta impotriva bolilor

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/08/Planul-tau-de-a-dormi-pentru-a-lupta-impotriva-bolilor.jpg

Iata un motiv pentru a regandi dieta pe care o urmezi: ceea ce mananci iti influenteaza somnul. Un nou studiu a aratat ca exista patru feluri de somn in functie de dieta, fiecare determinand riscul de aparitie a anumitor boli. Descopera, in randurile urmatoare ce fel de tip de somn ai si redu riscul aparitiei bolilor!

Planul tau de a dormi pentru a lupta impotriva bolilor

Somnul este crucial pentru sanatatea generala a corpului tau – e la fel ca mancarea. Intr- un nou studiu, s-a examinat legatura intre somn si dieta si s-a ajuns la concluzia ca obiceiurile in ceea ce priveste mancarea sunt strans legate de somn. Acest studiu promoveaza ideea ca poti avea un somn linistit si sanatos daca faci cateva schimbari in dieta.

In plus, somnul poatre preveni anumite boli. Potrivit studiului, felul in care dormi poate determina riscul de aparitie a unor afectiuni. Astfel, daca rezolvi problemele pe care le ai cu somnul, poti reduce riscul aparitiei anumitor afectiuni precum obezitatea, bolile de inima sau infarctul. Cheia pentru un somn linistit si sanatos este alegerea combinatiei optime de nutrienti, vitamine si calorii. Aceasta combinatie trebuie sa fie potrivita pentru tipul tau de somn.

Alege din urmatoarele patru categorii tipul de somn care crezi ca ti se potriveste si descopera ce poti sa mananci ca sa reduci riscul aparitiei bolilor. In plus, vezi si ce poti face ca sa duci o viata sanatoasa si sa ai un somn linistit.

Tipul de somn nr. 1: cei care dorm foarte putin (pana la patru ore pe noapte)

Cei care dorm foarte putin se simt de obicei letargici pe timpul zilei. Au un nivel scazut de energie si nu se pot concentra. Dintre toti, acesti oameni nu au o varietate in dieta. De obicei sunt deshidratati si nu consuma destule alimente bogate in carbohidrati si antioxidanti.

Riscuri: cei care dorm foarte putin prezinta un risc marit de obezitate si diabet. Lipsa somnului face ca organismul sa nu foloseasca in mod corect insulina, hormonul care controleaza cantitatea de zahar din celule. Astfel, se poate ajunge la diabet.

In plus, cei care dorm putin sunt predispusi la ingrasare. Lipsa somnului incetineste metabolismul si duce la cresterea nivelului de cortizol, hormonul stresului. Astfel creste apetitul, se ard mai putine calorii: formula ideala pentru ingrasare.

Solutii in ceea ce priveste dieta: cei care dorm foarte putin pot include in dieta lor alimente bogate in atioxidanti, daca vor sa se bucure de un somn mai lung si odihnitor. Pot incepe ziua cu un pahar de suc de rosii, pot incerca sa manance ardei rosii iuti sau grapefruit roz.

Tipul de somn nr. 2: cei care dorm putin (cinci, pana la sase ore pe noapte)

Cei care dorm putin consuma cea mai mare cantitate de calorii. Dieta lor este saraca in vitamina C si seleniu, nutrienti care te protejeaza de boli si reduc riscul aparitiei inflamatiilor.

Riscuri: cei care dorm putin prezinta un risc marit de infarct. Studiile au aratat ca oamenii care dorm sase ore pe noapte in mod regulat prezinta risc de infarct desi nu sunt supraponderali si chiar daca nu sunt predispusi genetic la infarct. Cei care dorm putin ar trebui sa fie atenti la riscul aparitiei bolilor de inima.

Solutii in ceea ce priveste dieta: cei care dorm putin ar trebui sa includa in dieta lor vitamina C si seleniu. Ar trebui sa incerce sa bea apa infuzata cu citrice (lamaie, lime, portocala). Pentru un aport de seleniu pot incerca sa consume ciuperci si nuci de Brazilia in fiecare zi.

Tipul de somn nr. 3: cei care dorm prea mult (noua sau mai multe ore pe noapte)

Cei care dorm mai mult de noua ore pe noapte se trezesc de obicei obositi, pentru ca nu au destule cantitati de teobromina si bilineurina in organism.

Riscuri: cei care dorm prea mult pot suferi de hipertiroidism (glanda tiroida nu produce o cantitate suficienta de anumiti hormoni). Aceasta afectiune da oboseala excesiva, un nivel scazut al energiei, iar functia metabolica este incetinita. Oamenii care sufera de hipertiroidism dorm mai mult, dorm in timpul zilei, se simt mereu obositi indiferent cat au dormit in timpul noptii.

Solutii in ceea ce priveste dieta: daca esti una din persoanele care dorm prea mult trebuie sa incerci sa cresti nivelul de teobromina din corp consumand 30 grame de ciocolata pe zi. Poti creste si nivelul bilineurinei mancand mai multe oua, carne de curcan sau escalop.

Tipul de somn nr. 4: cei care au somnul ideal ( sapte pana la opt ore pe noapte)

Cei care dorm sapte pana la opt ore pe noapte, au cea mai diversa dieta. Consuma mese echilibrate, cu nutrientii necesari si beau multa apa. Cand creierul primeste cantitatea optima de nutrienti si este bine hidratat, nu mai cere de mancare…

Abonează-te pe:Yve.ro news