10 tratamente naturiste care înlocuiesc paracetamolul


487
loading...

Paracetamolul este primul medicament la care apelăm atunci când suntem atacate de răceală sau gripă. Totuși, uneori am prefera să îl putem înlocui, fie din motive medicale (suntem alergice) sau din simplul motiv că am prefera un tratament mai natural.

tratamente-naturiste

Iată care sunt cele zece tratamente naturiste la care poți apela pentru a înlocui paracetamolul:

1. Usturoiul
Foarte popular în arta culinară și nu numai, acesta deține proprietăți antivirale foarte bune și este considerat ca fiind un foarte bun agent curativ. Datorită bogatei surse de antioxidanți prezenți în usturoi, acesta protejează organismul împotriva acțiunii bacteriilor, virusurilor și susține sistemul imunitar.

2. Ghimbirul
Consumat în forma sa naturală sau sub formă de ceai, acesta ameliorează durerile situate la nivelul gâtului și reduce inflamațiile. Se recomandă și pentru a reduce simptomele asociate sinuzitei și te ajută în cazul problemelor de respirație prin eliminarea mucozităților.
Ghimbirul este de asemenea cunoscut ca fiind un bun ajutor în curele de slăbire. Aveți, așadar, mai multe motive să îl consumați!

3. Capsacia
Aceasta este întâlnită în ardeiul iute și combate stările de oboseală care pun stăpânire pe organismul nostru atunci când avem gripă. Consumând-o, veți elimina durerile situate la nivelul musculaturii și vă va accelera metabolismul.

4. Curcumina
Aceasta este o substanță pe care o găsim în turmeric, având proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Ajută de asemenea și la eliminarea durerilor de cap.

5. Mierea, polenul și lăptișorul de matcă
Acestea sunt foarte bogate în vitamine și vă vor ajuta să accelerați procesul de vindecare al răcelii, iar atunci când consumați și fagurele mierii, acesta vă va scăpa de durerile situate la nivelul gâtului.

6. Lămâia
După cum bine știm, lămâia are un conținut foarte mare de vitamina C, aceasta fiind primul agent care acționează împotriva gripei și a răcelii. Consumând lămâie, veți asigura protecție sistemului imunitar și veți elimina infecțiile situate la nivelul sistemului respirator.

7. Probioticele
O veste bună pentru noi: o mare parte din acestea se regăsesc în propriul nostru organism! În ceea ce privește alte surse din care putem să le luăm, putem opta fie pentru iaurturi (în special kefirul) sau alimente murate. Acestea cresc imunitatea, previn alergiile și nu afectează flora intestinală.

8. Sucul de legume
Indiferent pentru ce legume optați, adăugați și o cantitate semnificativă de pătrunjel (proaspăt și nu congelat). Acestea sunt o bogată sursă de vitamine care ajută în combaterea simptomelor asociate gripei și răcelii.

9. Uleiul de oregano
Este cunoscut ca fiind cel mai puternic antibiotic natural, iar pe lângă combaterea răcelii, acesta poate preveni chiar și apariția acesteia. Ajută la eliberarea toxinelor, este un bun agent antioxidant și întărește imunitatea.

10. Ceaiul verde
Dacă până în momentul de față știați că este doar un bun ajutor în ceea ce privește procesul de slăbire, iată un alt avantaj pe care acesta vi-l oferă.

Ceaiul verde conține niște substanțe numite „polifenoli”, care intrând în contact cu apa acționează asemănător antibioticelor care nu au efect toxic asupra organismului. Pe lângă acest lucru, este foarte bogat în vitamine, minerale și combate infecțiile…

Ei bine, iată câteva remedii naturiste de care cu siguranță nu știați până acum.
Dacă nu doriți să apelați la paracetamol pentru a scăpa de răceli sau gripe, aveți o gamă destul de variată de unde puteți alege un tratament mult mai bun și mai sănătos!

loading...