HomeSANATATEMEDICINA NATURISTA Aceste 5 ceaiuri sunt cele mai bune pentru a preveni cancerul

Aceste 5 ceaiuri sunt cele mai bune pentru a preveni cancerul

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/01/Aceste-5-ceaiuri-sunt-cele-mai-bune-pentru-a-preveni-canceru.jpg

Cel mai important beneficiu al ceaiurilor este acela de a preveni instalarea cancerului. Această tumoare, pe cât este de gravă, pe atât este de răspândită (aproximativ un om din cinci moare din cauza acestei boli). Așadar, este foarte bine de ştiut ce putem face pentru a nu căpăta această tumoare.

Cele mai utilizate ceaiuri împotriva cancerului sunt:

  1. Ceaiul alb – constituenții acestuia împiedică instalarea celulelor canceroase în cazul celui de colon, de prostată ori de stomac. Prezintă mai mulţi antioxidanţi decât cel verde, ce anihiliează acţiunea radicalilor liberi ce produc dezastre în organismul nostru.

Acest ceai mai are rolul în prevenţia apariţiilor bolilor de inimă. Pentru a ne feri de aceste boli, este necesară prezenţa unei diete sărace în grăsimi, lipsită de alcool sau tutun, cu multe alimente integrale, dar şi a ceaiului alb, deoarece consumul regulat al acestuia scade hipertensiunea și întăreşte vasele de sânge.

Persoanele care consumă zilnic acest ceai au un risc cu 50% mai redus în apariția atacului de cord (prin scăderea nivelului de colesterol „rău”, reducând instalarea cheagurilor de sânge în artere).

Un alt beneficiu al ceaiului alb este capacitatea de a face miracole pentru tenul nostru, protejându-l de instalarea ridurilor. Mai ajută la creșterea arderilor metabolice, determinând astfel scăderea kg în plus.

  1. Ceaiul de trifoi – previne instalarea celulelor canceroase de tipul celor de col uterin, laringian, ovarian, de prostată, de sân sau vaginal.

Trifoiul roşu ne ajută în lupta împotriva infecţiilor, dar şi în reglarea hormonală în cazul femeilor. Ceaiul din această plantă tratează bronşitele, gripa, tusea, răceala, chiar şi astmul. Luptă împotriva problemelor digestive precum diareea, reglează tranzitul intestinal.

Întăreşte sistemul imunitar prin bogăţia de vitamine şi minerale pe care le deţine. Luptă împotriva stresului, a depresiei.

Acest ceai este contraindicat femeilor însărcinate sau persoanelor care consumă anticoagulante, deoarece sunt predispuse la hemoragii.

  1. Ceaiul din cozi de cireşe – luptă împotriva apariţiei cancerului de colon şi a celui gastric. Acesta tratează infecţiile urinare, uretritele, nefrita, ameliorează durerile de stomac. Efectul anticelulitic este dat de ajutorul pe care îl oferă în eliminarea rezidurilor din sânge şi a depozitelor de grăsime.

Dacă prostata soţului tău e mărită, atunci e bine să recurgă la consumul acestui ceai.

Cei care au colesterolul mărit ar trebui să consume acest ceai.

Nu este indicat consumul acestui ceai în cazul celor care au pietre la rinichi, deoarece există riscul să determine migraţia acestora, producând blocaje.

  1. Ceaiul negru previne formarea celulelor cancerigene, mai ales a acelora care formează cancerul colorectal, ovarian ori pulmonar. Nu se recomandă consumarea acestuia după ora 17, deoarece prezintă o cantitate foarte mare de cafeină. Are rol în stimularea digestiei şi în arderea grăsimilor, ajutând astfel la pierderea câtorva kg. Ajută la scăderea colesterolului „rău”, ne protejează împotriva bolilor inimii, dar şi a bacteriilor de la nivelul aparatului bucal.

Efectele negative ale acestui ceai sunt: împiedică absorbţia fierului în organism, creşte tensiunea arterială (din cauza cantității mari de cafeină), provoacă insomnii, nervozitate, chiar şi palpitaţii.

  1. Ceaiul verde – numeroşi cercetători au demonstrat că persoanele care consumă ceai verde în mod regulat au prevenit apariţia acestei tumori, mai ales a celor colorectale, de piele, pancreatice şi de plămâni.

Acest ceai are capacitatea de a diminua factorii de risc în apariţia tumorilor. Este mai ales indicat consumatorilor de alcool…

Consumul unei căni pe zi din aceste ceaiuri ajută nu doar la prevenirea apariţiei cancerului, dar şi a altor boli, chiar la înlăturarea lor.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed