Home SANATATEMEDICINA NATURISTA Cartofii vindecă ulcerul

Cartofii vindecă ulcerul

autor Elena Yvette
977 views 2 minute timp de citit

Descoperit în Peru, în sec. al XVI-lea, cartoful a fost adus în Europa de conchistadorii spanioli. Această legumă preţioasă a salvat multe vieţi în trecut, când lipsa alimentelor de bază era ceva comun în întreaga Europă.

cartofi

Principalele virtuți

Cartofii cruzi, sub formă de suc, constituie un veritabil pansament gastric, ce inhibă producţia de sucuri digestive în exces. De asemenea, sucul de cartofi are o acţiune cicatrizantă asupra mucoasei stomacale şi regenerează flora bacteriană intestinală.

Cum îl puteți consuma:

Cartoful rămâne interesant în privința aportului energetic, graţie disponibilității substanțelor sale nutritive, precum şi faptului că este foarte uşor digerabil. Alegeți cartofi ce provin din culturi biologice, singurele care pot garanta virtuțile menționate anterior.

Consumul regulat al acestei legume are capacitatea de a aduce în intestin bacterii fixatoare de azot, care ameliorează considerabil sinteza proteinelor. Pentru curele de regenerare gastrică, se utilizează sucul proaspăt.

Remedii:

•    Cura cu suc proaspăt de tuberculi de cartofi este o metodă de tratament cu efect garantat în combaterea ulcerului. Extrageți sucul din legume sănătoase, folosind storcătorul electric si beti zilnic câte o jumătate de pahar, în două prize. Insomniile și durerile migrenoase răspund la acest tratament.

•    Pentru ameliorarea durerilor provocate de sciatică şi reumatism folosiți cataplasmele cu pastă de cartofi. Fierbeți 100 g tuberculi cojiți și tăiați mărunt în o jumătate de litru de apă, până când devin o pastă. Întindeți piureul astfel obținut pe un pansament și aplicați-l cald pe locul afectat.

Compozitie (la 100 grame):

Energie (kcal)    32,0
Apă (g)    89,0
Proteine (g)    1,0
Glucide disponibile (g)    8,0
Fibre alimentare (g)    1,0
Lipide (g)    0,4
AG polinesaturați (g)
Sodiu (mg)    6,0
Potasiu (mg)    160,0
Magneziu (mg)    12,0
Fosfor (mg)    21,0
Calciu (mg)    30,0
Caroten (mcg)    2,0
Vitamina C (mg)    80,0
Vitamina E (mg)    0,5
Vitamina B1 (mg)    0,05
Vitamina 82 (mg)    0,04
Vitamina B3 (mg)    0,2
Vitamina B5 (mg)    0,23
Vitamina B6 (mg)    0,11
Vitamina B9 (mcg)    21,0
Fier (mg)    0,4…

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies