Home MEDICINA NATURISTA Ceai antiadipos pentru stimularea metabolismului și la detoxifierea organismului

Ceai antiadipos pentru stimularea metabolismului și la detoxifierea organismului

autor Sidorov Olga
Data publicării: Data actualizării: 806 views 7 minute timp de citit
ceai antiadipos

Un ceai antiadipos vă ajută la stimularea metabolismului și la detoxifierea organismului, poate contribui la scăderea în greutate și poate ajuta la combaterea grăsimii abdominale.

ceai antiadipos

Un ceai antiadipos vă ajută la stimularea metabolismului și la detoxifierea sistemului.

Cei mai mulți dintre noi știu că ceaiurile din plante sunt bune pentru sănătate. Acestea sunt încărcate cu antioxidanți și alte proprietăți care promovează sănătatea generală și reduc riscul bolilor, cum ar fi cancerul, bolile de inimă etc. Studiile au descoperit că dacă vom consuma ceai antiadipos, în special ceai verde, poate îmbunătăți scăderea în greutate și poate ajuta la combaterea grăsimii abdominale.

Motivul pentru care puteți consuma un ceai antiadipos pe bază de plante poate fi deosebit de benefic dacă încercați să eliminați kilogramele în plus, fiindcă aceasta este o băutură cu un conținut scăzut de calorii. Pe lângă faptul că este bogat în antioxidanți, un ceai antiadipos este făcut utilizând o varietate de plante diferite, conține proprietăți anti-obezitate care vă ajută la reducerea poftei de mâncare, măresc rata metabolică și împiedică organismul să formeze celule noi de grăsime.

Iată șase dintre cele mai bune ceaiuri de slăbire care vă pot ajuta să pierdeți în greutate și să topiți acea grăsime abdominală încăpățânată!

Una dintre cele mai recomandate băuturi pentru pierderea în greutate este un ceai antiadipos din ceai verde, fiind îmbogățit cu antioxidanți puternici numiți catechine și galactat de epigalocatechin (EGCG). Acești antioxidanți stimulează metabolismul și au fost legați de creșterea pierderii în greutate și scăderea grăsimii abdominale. Ceaiul verde consumat pe post de ceai antiadipos este considerat una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă și se crede că oferă multe beneficii pentru sănătate, inclusiv prevenirea cancerului. Ceaiul verde este fabricat din frunzele apicale ale plantei Camellia sinensis.

Un alt ceai antiadipos este cel de Hibiscus, care este fabricat din caliciile purpurii de culoare roșie Hibiscus sabdariffa; conține proprietăți antioxidante ridicate, care pot contribui la creșterea sănătății dumneavoastră în multe feluri. Mai multe studii au arătat că un consum de ceai antiadipos de hibiscus poate contribui la creșterea pierderii în greutate și la prevenirea obezității. Acest ceai antiadipos din plante, poate, de asemenea, ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la îmbunătățirea sănătății ficatului și la protejarea împotriva cancerului.

O băutură delicioasă și revigorantă, ceaiul de mentă are un efect calmant asupra sistemului dumneavoastră, care ajută la reducerea stresului și la menținerea greutății corporale. Rețineți că stresul vă poate împiedica metabolismul și vă poate întrerupe eforturile de a scădea în greutate. Aroma puternică a ceaiului de mentă, transformat în ceai antiadipos, poate, de asemenea, ajuta la suprimarea apetitului, fapt care este vital pentru promovarea pierderii de grăsimi. Deoarece menta conține compuși volatili, cum sunt mentolul, mentonul, hesperidina, luteolina și eriocitrina, consumul acestui ceai antiadipos poate contribui la îmbunătățirea sănătății în mai multe moduri.

Ceaiul Oolong este un ceai tradițional chinezesc ce a fost parțial oxidat, acest fapt punându-l undeva între ceaiul verde și ceaiul negru în ceea ce privește oxidarea și culoarea. De asemenea, fiind derivat din Camellia sinensis, acest ceai antiadipos tradițional chinezesc s-a dovedit a spori scăderea în greutate prin îmbunătățirea arderii grăsimilor și accelerarea metabolismului. Oolong este un ceaian tiadipos ușor, floral, care conține cantități uriașe de catechine, care îmbunătățesc scăderea în greutate prin stimularea capacității organismului de a metaboliza grăsimile.

Este adesea descris ca având o aromă fructată, parfumată și unică, deși aceasta poate varia semnificativ în funcție de nivelul de oxidare. Mai multe studii au arătat că acest ceai antiadipos pe bază de oolong ar putea contribui la ameliorarea pierderii în greutate prin îmbunătățirea arderii grasimilor și accelerarea metabolismului.

Într-un studiu, 102 persoane supraponderale sau obeze au consumat ceai antiadipos  oolong în fiecare zi timp de șase săptămâni, ceea ce a ajutat la reducerea greutății corporale și a grăsimii corporale. Cercetătorii au propus că ceaiul face acest lucru prin îmbunătățirea metabolismului grăsimilor din organism.

Un alt studiu mic a oferit bărbaților apă sau ceai pentru o perioadă de trei zile, măsurând ratele lor metabolice. În comparație cu apa, un ceai antiadipos oolong a crescut consumul de energie cu 2,9%, echivalentul arderii în medie a 281 calorii pe zi.

În timp ce sunt necesare mai multe studii privind efectele ceaiului oolong, aceste rezultate arată că oolong ar putea fi benefic pentru pierderea în greutate.

Notă: Cele mai multe plante medicinale utilizate în ceaiurile din plante sunt în general considerate ca fiind sigure, dar vă sugerăm să discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza orice ceai din plante pentru pierderea în greutate.

Cum să vă controlați IMC și să vă mențineți o greutate optimă:

Cel mai bun lucru este că fiecare problemă are un remediu. Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține o greutate sănătoasă și a preveni obezitatea, care este cauza principală a multor boli cronice. Și dacă credeți că sunteți supraponderali și vă luptați să eliminați kilogramele în plus, următoarele sfaturi vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele de a scădea în greutate, precum și de a reduce riscul de a deveni obezi:

• Împărțiți masa în porții mai mici. Rețineți că dacă mâncați o cantitate enormă de alimente la intervale mai lungi poate afecta negativ metabolismul și greutatea corpului. Deci, faceți un efort de a mânca puțin, la intervale frecvente.

• Consumați cinci, până la șase porții de fructe și legume în fiecare zi. O masă de legume poate consta într-o porție de legume crude, o jumătate de porție de legume gătite sau suc de legume.

• Treceți la cereale integrale și alimente biologice, cum sunt orezul brun și pâinea integrală de grâu. Evitați alimentele procesate, cum sunt zahărul alb, făina albă și grăsimea saturată.

Verificați dacă medicamentele dumneavoastră influențează creșterea în greutate, ca efect secundar. Acest lucru este important, deoarece unele medicamente pot duce la creșterea în greutate, iar cel mai bun mod de a păstra controlul dacă vă alimentați cu grăsimi este de a arunca un ochi asupra aportului de calorii. Bineînțeles, un echilibru sănătos între medicamente și dietă vă poate ajuta la prevenirea unei creșteri a taliei.

• Răsfățați-vă cu activitățile fizice! Amintiți-vă că cel mai bun mod de a reduce sau a preveni grăsimile abdominale, după consumul unui ceai antiadipos, este să mâncați sănătos și să eliminați în mod regulat acele calorii suplimentare. Deci, faceți mișcare pentru a vă menține sănătoși și fericiți – ar putea fi vorba despre o sesiune de yoga de 30 de minute, o alergare în parc sau o oră la sala de sport.

• Reduceți stresul și dormiți suficient! Dacă nu vă prioritizați somnul, vă expuneți la grăsimi nedorite! Oboseala crește nivelul cortizolului (un hormon al stresului), care acționează ca un stimulent al apetitului și vă face să mâncați, de exemplu, chec si gustări noaptea târziu, care sunt extrem de nesănătoase și dăunătoare pentru greutatea dumneavoastră. Prin urmare, pentru un adult sănătos, cel puțin șapte-opt ore de somn pe noapte sunt o necesitate…

Așadar, pentru a vă menține greutatea sub control și  a avea un stil de viață de calitate, consumați în fiecare zi o ceașcă de ceai antiadipos dintre cele preferate de dumneavoastră și încercați să vă schimbați obiceiurile alimentare.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies