Home MEDICINA NATURISTA Ceai antistres pentru o stare de bine și relaxare

Ceai antistres pentru o stare de bine și relaxare

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1.2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/02/Ceai-antistres.jpeg

Ceai antistres – acesta contribuie la o stare de bine generală, atât prin oxigenarea mai rapida a creierului, ajutând astfel în generarea de soluții noi pentru problemele de zi cu zi, cât și pentru ca are efect Placebo.

Ceai antistres

Ceai antistres natural pentru o stare de bine și relaxare.

Stresul este o emoție negativă ce se răsfrânge asupra populației în societatea modernă la cote alarmante. Un om normal se îngrijorează pentru familie, gospodărie, locul de muncă și statutul social până ajunge să aibă probleme de sănătate grave atât din punct de vedere fizic (infarct, cancer, scăderea imunității, probleme hepatice, probleme sexuale), cât și psihic (depresie, anxietate, frică, respingere socială). Din păcate, aceste probleme, care sunt apărute foarte frecvent în secolul al XXI-lea, cauzează moartea.

Ce este ceaiul antistres?

Prin ceai antistres se definește suplimentul alimentar consumat cu regularitate în perioadele obositoare, dificile și stresante, pentru a induce o stare de bine (calm, relaxare, liniște). Amestecul din plante aromatice care ajută la reglarea cantității de oxigen ajunse la creier se poate numi ceai antistres însă sunt câteva plante care nu au nevoie de alte combinații pentru a combate stresul cotidian. Din acestea se face un ceai antistres puternic datorită proprietăților pe care le dețin.

Cu ce este benefic?

În primul rând, ajută organismul să funcționeze la parametrii normali. Atunci când te stresezi se produc schimbări în organismul tău ce au efecte adverse grave. Stresul produce gastrită, ulcer, tumori maligne sau benigne pe diferite organe ale corpului, chisturi, probleme dermatologice, probleme ale sistemului cardiac, neurologic și scade șansa de potență și fertilitate. Medicina alternativă aduce în vedere un produs excelent pentru prevenirea acestor boli, bine cunoscutul ceai antistres.

Ce plante se folosesc pentru a combate stresul?

  1. Valeriana

Din valeriană se face un ceai antristres excelent datorită uleiurilor volatile și a glucidelor care ajută sistemul cardiac și pe cel nervos. Valeriana s-a folosit mereu drept ceai antisres pentru calmarea stărilor de nervozitate și neliniște.  Recomandare: nu consuma mai mult de o cană de astfel de ceai antistres pe zi.

  1. Ceai verde

Ceaiul verde se utilizează în general pentru detoxificarea organismului datorită polifenolului care ajută la micșorarea serotoninei. Astfel, este un ceai antistres ce previne sau combate depresia însă nu trebuie să consumi mai mult de o cană de acest tip de ceai pe zi.

  1. Hamei

Deși te duce cu gândul la bere, să știi că hameiul are caracteristicile unui sedativ natural asupra sistemului nervos. Pentru a prepara un delicios ceai antistres, utilizează două lingurițe de conuri de hamei pentru o cană mare de ceai și se bea o dată pe zi. Se recomandă seara, după ce ai mâncat și te-ai relaxat. Recomandare: se utilizează doar o cană pe zi din acest ceai antistres.

  1. Ceaiul de sunătoare

Pe lângă vindecarea bolilor de stomac, este și un antidepresiv eficient, ajutându-te să lupți împotriva stărilor depresive, de anxietate și bolilor sistemului nervos. Are un gust extraordinar însă trebuie băut doar o dată pe zi.

  1. Ceai de mușețel

Si-a dobândit renumele pentru calitățile antibacteriene și antiinflamatoare, dar foarte puține persoane știu că ceaiul de mușețel este un foarte bun ceai antistres. Prin consumul acestui ceai, calitatea somnului tău se va îmbunătăți vizibil și te vei simți mai odihnit în dimineața următoare, fără să te fi trezit în timpul nopții. Relaxează atât mușchii, cât și mintea și poți sa fii liniștit pentru câteva ore.

De ce contraindicații ar trebui să ții cont?

  1. Ceai de valeriana

Deși este un excelent ceai antistres, nu îl consuma în exces, deoarece poate provoca reacții adverse. Produce insomnie, tulburări ale ritmului cardiac, dureri de cap și poate dilata pupila. Nu consuma acest ceai antistres în combinație cu cafea, alcool sau energizant și în niciun caz în perioada sarcinii și alăptării. Copiii cu vârsta sub șase ani nu ar trebui să consume ceai antistres, deoarece constituie pentru ei un sedativ puternic.

2. Ceai verde

Dacă suferiți de duodenită sau ulcer, nu vi se recomandă să consumați acest ceai antidepresiv. În aceeași situație sunt și persoanele ce au lipotimie (pierderi de memorie). Femeile ce alăptează ar trebui să aibă grijă în privința ceaiului verde. Dacă îl beți seara, cofeina va ajunge în lapte și îi poate provoca stări de agitație, neliniște și insomnii bebelușului.

  1. Hamei

Ceaiul din conuri de hamei este un benefic ceai antistres, dar să ai grijă cum îl utilizezi în combinație cu alte medicamente. Se preferă să îl eviți dacă iei deja tratament cu anticoagulante, deoarece acest ceai antistres fluidizează sângele și poate provoca sângerări și hemoragii interne și externe grave.

  1. Ceai de sunătoare

Nu se recomandă să consumi ceai de sunătoare dacă iei anticoncepționale orale, deoarece nu își vor mai face efectul. În aceeași măsură poate modifica efectul tratamentului dacă iei antidepresive sau anticoagulante. Dacă vei consuma prea mult ceai antidepresiv, există riscul să ai reacții nedorite cum ar fi dereglări gastrice, senzație de gură uscată, amețeli și stare de oboseală.

  1. Ceai de mușețel

Ai grijă să nu folosești prea mult ceai de mușețel într-o dietă, deoarece acest ceai antistres poate ataca flora bacteriană și poate crea alergii dacă este consumat în combinație cu alte plante înrudite, precum margaretele și pelinul. Mușețelul este un anticoagulant puternic și este indicat să fii supravegheat de un medic pe toată perioada tratamentului și, nu în ultimul rând, să alegi ce dorești să consumi, ceai de mușețel pentru anticoagulare sau tratament medicamentos.

Ce sfaturi trebuie să ai în vedere înainte de a consuma un ceai antistres?

Este în regulă să consumi periodic câte o cană de ceai pentru a te relaxa însă pentru a începe o cură, trebuie să ceri părerea unui specialist, fie el psiholog, psihiatru, neurolog sau medic de familie. Nu face abuz de ceai antistres, pentru a nu avea efecte adverse. Dacă ai probleme de sănătate care te împiedică să folosești o plantă din cele enumerate mai sus, discută cu medicul tău ce plante sau combinații de plante ai putea folosi pentru un ceai antistres potrivit.

Respectă indicațiile medicului sau ale farmacistului când vine vorba de utilizare, perioada potrivită, cantitatea băută zilnic și alte indicații potrivite pentru tine (greutate, înălțime, vârstă, vicii, istoric medical)…

Nu face o combinație de ceai antistres dintre plantele enumerate mai sus, deoarece se va crea un sedativ puternic ce nu este benefic organismului uman.

Abonează-te pe:Yve.ro news