Ceai de ananas: elimină excesul de apă din corp

Share

Ceai de ananas pentru pierderea în greutate, reducerea inflamațiilor și prevenirea bolilor cronice.

Cuprins:

ceai de ananas

Când vine vorba de ceai de ananas, puteți fi siguri că acesta este la fel de plăcut la gust ca fructul și are numeroase beneficii pentru organism. Puteți consuma ceai de ananas doar din plăcere sau dacă suferiți de una dintre afecțiunile pe care le vom menționa mai jos:

Ceai de ananas – beneficii

Unul dintre beneficiile de bază pe care le are un ceai de ananas este faptul că elimină excesul de apă din corp însă mai are și alte beneficii. Iată care sunt acestea:

– prevenirea bolilor cronice;

– prevenirea îmbătrânirii premature;

– stimularea sistemului imunitar;

– pierderea în greutate;

– îmbunătățirea dispoziției,

– îmbunătățirea metabolismului;

– reducerea inflamațiilor;

– purificarea sângelui;

– îndepărtarea anxietății;

– îmbunătățirea circulației și are proprietăți anticoagulante.

După cum am arătat în cele de mai sus, acest ceai de ananas este extrem de bun pentru cei care îl consumă, iar persoanele care nu-l consumă încă sunt sfătuite să o facă, pentru că este sută la sută natural și contribuie la menținerea unei sănătăți bune.

Mod de preparare pentru ceai de ananas

Ceea ce este cu adevărat surprinzător la ceai de ananas este faptul că vi-l puteți prepara acasă, din fructul de ananas propriu-zis. Iată cum: ananasul se spală bine și se curăță coaja, apoi aceasta din urmă se taie în felii foarte mici, care se fierb într-un litru de apă, la foc mic, timp de 15 – 20 de minute. Apoi, se ia oala de pe foc și se strecoară ceaiul. Se poate servi atât cald, cât și rece.

De asemenea, dacă doriți să-l amestecați cu alte ingrediente, vă sugerăm o rețetă de ceai de ananas cu scorțișoară.

  Ingrediente:

– coaja de la ananas

– 2 bețe de scorțișoară

– 1 bucățică rădăcină de ghimbir

– apă

Mod de preparare: puneți într-o oală toate ingredientele spălate în prealabil. Adăugați apă cât să le acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mediu, aproximativ 25 de minute. Apoi, opriți focul, puneți un capac și lăsați la infuzat încă 20 de minute.

Astfel, vă faceți propriul ceai de ananas, chiar în confortul propriei locuințe, fără să mai dați banii pe ceai de ananas la cutie, de la farmacii sau din alte părți.

Ceai de ananas pentru persoanele cu artrită

Unul dintre cele mai cunoscute ingrediente active din ceai de ananas, este bromelaina. Acesta a fost legat în mod direct de reducerea inflamațiilor, motiv pentru care ceai de ananas este recomandat persoanelor care suferă de artrită. Durerile provocate de osteoartrită sunt destul de greu de suportat, iar acest ceai de ananas s-a dovedit eficient în ameliorarea durerilor specifice osteoartritei.

Acest ceai de ananas reduce inflamația de la nivelul genunchilor, degetelor, coatelor și articulațiilor, iar consumat în mod regulat, ceai de ananas poate chiar să prevină instalarea osteoartritei, deși acest lucru nu este confirmat de către niciun studiu sau doctor. Este o posibilitate, dar depinde de la persoană la persoană și de la organism la organism.

Ceai de ananas pentru slăbit

Beneficiul unui ceai de ananas pentru a scăpa de câteva kilograme în plus este dat de către potasiu, care se găsește în cantități mari atât în fructul de ananas cât și în ceai de ananas. Potasiul contracarează efectele sodiului asupra organismului, reglează tensiunea arterială și nivelul zaharurilor din sânge și contribuie la menținerea sănătății inimii. Așadar, să nu aveți rezerve dacă doriți să includeți ceai de ananas în dieta personală, pentru că nu face decât bine!

Consumat rece sau cald, pe tot parcursul zilei, acest ceai de ananas reduce pofta de mâncare și previne mâncatul în exces.

Există studii care afirmă faptul că ananasul, implicit și acest ceai de ananas ar avea rol de prevenire a cancerului. În mod cert, acesta contribuie la prevenirea cancerului, datorită rolului în descompunerea grăsimilor și prin vitamina C prezentă în fructul de ananas și în acest ceai de ananas. Însă, rolul ananasului, precum și al ceaiului de ananas nu poate fi unul major în reducerea riscului de cancer.

Putem consuma ceai de ananas și atunci când ne confruntăm cu depresia, deoarece ananasul conține triptofan și serotonină, ceea ce dă valoare terapeutică ceaiului de ananas. De asemenea îmbunătățește funcțiile cerebrale, dacă este consumat ziua, și asigură un somn de calitate.

Ceai de ananas – contraindicații

Mulți dintre noi au obiceiul să se bucure seara de o cană cu ceai însă ceaiul de ananas este unul dintre lichidele care nu sunt recomandate seara, deoarece vitamina C este energizantă, iar acțiunea digestivă puternică a bromelainei, îl face contraindicat la ore târzii, cu excepția cazului în care îl beți imediat după o cină bogată.

De asemenea, ceaiul de ananas este puțin supralicitat în ceea ce privește slăbitul, pentru că ajută însă nu face minuni, indiferent de ceea ce auziți despre acest aspect. Cum am menționat și mai sus, puteți include ceai de ananas în dieta personală, ca adjuvant, însă acesta vine doar ca o completare a unei alimentații sănătoase și a mișcării zilnice!

Fructul de ananas, implicit ceaiul de ananas sunt contraindicate în cazul în care suferiți de ulcer și de hiperaciditate gastrică. De asemenea, fructul de ananas la conservă nu mai are aproape nicio valoare terapeutică – bromelaina se pierde complet, iar vitamina C este distrusă total sau în mare parte.

Așadar, încercați să consumați atât fructul de ananas, cât și ceai de ananas într-un mod cât mai natural posibil, cum am dezvăluit de exemplul mai sus modul de preparare a ceaiului în casă, direct din fructul de ananas. Este un aspect extrem de important al consumului de alimente sau ceaiuri, pentru a vă putea bucura în totalitate de beneficiile lor. De multe ori, ceaiurile din farmacii, și nu numai, sunt amestecate cu alte ingrediente și sunt lăsate mult la uscat, ceea ce ar putea să ducă uneori la pierderea valorilor benefice sănătății…

Este de preferat, indiferent de tipul de ceai, să încercați să-l faceți acasă, din flori și frunze sută la sută naturale. În acest fel, știți exact ceea ce consumați și cu siguranță beneficiile acestora nu se pierd!


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news