Home MEDICINA NATURISTA Ceai de cimbrisor pentru a trata tusea convulsiva si bronsita

Ceai de cimbrisor pentru a trata tusea convulsiva si bronsita

autor Tudor Irina
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/02/Ceai-de-cimbrisor.jpeg

Ceai de cimbrisor pentru a trata tusea convulsiva, bronsita, raguseala sau astm.

Ceai de cimbrisor

Ceai de cimbrisor care actioneaza la nivelul rinichilor si al ficatului si trateaza oboseala cronica.

Cimbrisorul este o planta folosita in medicina naturista si infloreste din luna mai, pana in luna septembrie. Aceasta planta se poate gasi oriunde: in zonele de deal, de munte, dar si de campie. Are calitati atat medicinale, cat si culinare.

Proprietatile ceaiului de cimbrisor

Ceaiul de cimbrisor are multe beneficii, printre care putem enumera:

  1. Proprietati expectorante, intestinale si antiasmatice;
  2. Este un bun sedativ al sistemului nervos;
  3. Este stimulent al functiilor hepatice, al poftei de mancare;
  4. Combate artrita, dar si scleroza;
  5. Pune capat alcoolismului.

Citește și: Ceai de merisor pentru tratarea infectiilor urinare

Cum se consuma ceaiul de cimbrisor?

Sunt recomandate infuzia si uleiul, pe langa ceaiul in sine.

Infuzia ajuta, pe langa cele enumerate mai jos, si la desfundarea cailor nazale, in cazul unei raceli. De asemenea, uleiul obtinut din ceaiul de cimbrisor poate fi folosit si pentru masaj. Datorita faptului ca se absoarbe foarte usor de catre corp, relaxeaza muschii si ofera o stare de relaxare imediata.

Ce contine ceaiul de cimbrisor?

Ceaiul de cimbrisor contine o multime de minerale si vitamine precum calciu, fier si potasiu. Toate acestea, impreuna, contribuie la regularizarea modului in care se desfasoara circulatia sangvina, dar ajuta si la eliminarea tuturor toxinelor din organism.

Vitaminele A, B si C, care contin un numar foarte mare de uleiuri volatile si  bioflavonoizi, contribuie la intarirea sistemului muscular, dar si a celui nervos.

Intrebuintari ale ceaiului de cimbrisor

Ceaiul de cimbrisor poate fi folosit pentru eliminarea viermilor intestinali. O metoda buna este infuzia, deoarece prin aceasta metoda ceaiul de cimbrisor elimina timolul din uleiul eteric.

Pentru uz intern, ceaiul de cimbrisor se recomanda pentru tusea convulsiva, bronsita, raguseala sau astm.

Afectiuni precum tusea, durerile in gat, astmul, artrita, gingivita si diferitele infectii sunt ameliorate, datorita acizilor ursolici ce se afla in ceaiul de cimbrisor.

Consumati zilnic ceai de cimbrisor si sanatatea voastra va fi din ce in ce mai buna. Pentru cei care se lupta din greu, in special cu oboseala cronica, o ceasca de ceai de cimbrisor este solutia.

Lupusul, scleroza multipla, tiroida hashimoto vor disparea cat ati bate din palme.

Totodata, actioneaza si la nivelul rinichilor si al ficatului, datorita actiunii antiseptice puternice.

Ceaiul de cimbrisor capata usor o tenta amara insa aceasta ii da proprietati stimulente si stomahice. Acest lucru ii ajuta foarte mult pe cei care sufera de anemie.

Pentru favorizarea digestiei si pentru prelungirea sentimentului de satietate, se recomanda ca ceaiul de cimbrisor sa fie baut cu 30 de minute inainte de fiecare masa. Specialistii recomanda sa fie indulcit, dar nu cu zahar, ci cu miere.

In cazul maladiilor infectioase, se recomanda folosirea ceaiului de cimbrisor sub forma de ulei. Este extrem de folositor pentru tratarea afectiunilor cauzate de caile respiratorii superioare precum inflamarea nezofaringelui si rinita. Totodata, ceaiul de cimbrisor are efecte si in combaterea si tratarea pneumoniilor si bronsitei.

Ulei din ceai de cimbrisor

Celor care doresc sa-si imbunatateasca sistemul vegetovascular li se recomanda o baie in ulei aromat. Efectele sunt unele extreme: ii da putere organismului pentru a se curata de reziduuri; pentru cei hipotonici are un efect major asupra tensiunii arteriale si ajuta procesul de digestie sa se desfasoare asa cum este normal.

Pentru femei, in cazul durerilor menstruale, reduce intensitatea acestora in mod semnificativ si impiedica procesul prin care aparatul urogenital se inflameaza.

Uleiul din ceaiul de cimbrisor este cunoscut ca avand proprietati antiseptice. Asadar, ranile sunt cicatrizate mult mai repede si mai usor, aducand, de asemenea, beneficii asupra afectiunilor de piele precum scabie, eczema, dar si dermatita.

In cazul afectiunilor urogenitale, ceaiul de cimbrisor rezolva si aceasta problema. Vaginita, uretrita si cistita pot fi atat combatute, cat si eliminate.

Pentru femeile care au probleme cu parul si unghiile, uleiul preparat din ceaiul de cimbrisor are efecte miraculoase. Regenereaza firele de par, le intareste, le indeseste si le da puterea necesara pentru a creste chiar si de doua ori mai repede. Face parul mai matasos, mai rezistent si poate opri chiar si matreata.

In privinta unghiilor, le reda aspectul natural, opreste exfolierea si ruperea, le intareste si ajuta la cresterea lor mult mai rapida.

Alte intrebuintari ale ceaiului de cimbrisor

Pentru eliminarea mirosurilor neplacute, se pot folosi pliculete de ceai de cimbrisor.

Multa lume se plange de mirosul neplacut pe care il are incaltamintea. Iata un sfat pentru a pune capat, odata pentru totdeauna, acestei probleme: cu o seara inainte de a incalta perechea cu pricina, puneti in interiorul ei pliculete de ceai de cimbrisor, iar mirosul va fi eliminat.

Aveti probleme cu moliile si nu puteti scapa de ele? Nu este nicio problema. Pliculetele cu ceai de cimbrisor va sar in ajutor. Puneti printre haine si pe umerase cateva pliculete, iar moliile vor disparea datorita mirosului usor acrisor.

Ceaiul de cimbrisor si problemele tenului

Pentru fete, in special pentru adolescente, acneea, punctele negre si cosurile reprezinta o problema cu care se confrunta in fiecare zi. Niciodata nu a fost mai usor sa scapati de aceste impuritati care tot v-au dat batai de cap.

Preparati ceaiul de cimbrisor, inmuiati un tampon de vata sau dischete demachiante si masati pe fata, in zonele cu probleme. Repetati acest procedeu de cel putin doua ori pe zi si veti vedea cum problemele tenului vor disparea.

De asemenea, puteti folosi ceaiul de cimbrisor si ca balsam de buze. Aveti nevoie de ceara de albine topita, de putina miere naturala, tot in forma lichida, si de ceaiul de cimbrisor. Puneti ceara peste ceaiul si mierea topita, iar dupa ce devin o compozitie omogena, lasati-le sa se raceasca. La final, puneti-le intr-un recipient si, dupa primele folosiri, veti vedea cum buzele voastre capata un aspect sanatos si frumos.

Cum se prepara corect ceaiul de cimbrisor?

Ceaiul de cimbrisor are acelasi mod de preparare ca si restul ceaiurilor, fiind recomandat de catre medici, nutritionisti si specialisti datorita faptului ca este natural…

Este nevoie de apa si cimbru. Intr-o cana de apa se adauga o lingura de cimbru, o lingura si jumatate daca cimbrul este proaspat. Peste cimbru se toarna apa clocotita si se lasa la infuzat intre cinci si zece minute. Pentru un plus de gust si savoare se recomanda indulcirea lui cu miere naturala si adaugarea, la final, a catorva lingurite de lamaie.

Abonează-te pe:Yve.ro news

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

Politica de confidențialitate