Ceai de crușin: combate și reduce constipația acută

Share

Ceai de crușin pentru slăbit și eliminarea toxinelor. Ceai de crușin pentru a elimina paraziții intestinali și a stopa acumularea lichidelor nocive din țesuturi.

Ceai de crusin

Crușinul a fost dintotdeauna o vopsea naturală pentru țesături din in și bumbac datorită culorii sale gălbui-maronii. Cel mai puternic laxativ natural din medicina alternativă este reprezentat de acest ceai de crușin, datorita multitudini de substanțe active din coaja crușinului. Acesta ajută in procesul de slăbire și este un detoxifiant puternic asupra organismului uman.

Cu ce este benefic?

Prin consumul de ceai de crușin se combate sau se reduce constipația acută, bolile autoimune, se tratează bolile canceroase, insuficiențele hepatice și hepatitele. Pune în mișcare bila leneșă, curăță ficatul de toxine și reechilibrează tranzitul intestinal. Datorită favorizării iritării mucoasei intestinale, excrementele vor fi eliminate mult mai ușor.

Cum se utilizează?

Din coaja crușinului se produce ceaiul de crușin, pentru că doar coaja este bogată în minerale, mucilagii și flavonoide care ajută echilibrarea sistemului digestiv. Astfel, se asigură o mai bună funcționare a bilei, ficatului, eliminarea toxinelor din organism, dar, mai ales, din ficat, se tratează obezitatea și se vindecă anomaliile pielii (ulcerați ale pielii).

Cum se prepară?

Pentru o linguriță rasă de ceai de crușin cantitatea ideală de apă este de 250 ml. Puneți apa la fiert într-un recipient, adăugați lingurița de ceai de crușin, acoperiți cu un capac și mai lăsați amestecul să fiarbă încă trei minute. Luați de pe foc recipientul și lăsați infuzia la răcit, apoi strecurați. Puteți îndulci ceaiul de crușin cu miere sau un cubuleț de zahăr brun. Beți o cană de ceai de crușin o dată pe zi, de preferat seara, însă depinde ce cantitate vă este recomandată (în conformitate cu afecțiunea de care suferiți).

Ce beneficii are?

  • În primul rând, se știe efectul de laxativ prin consumul de ceai de crușin. Pentru a crea un laxativ puternic, se indică să faceți ceai de crușin din sirop și să se administreze patru grame pe zi. Dacă doriți să consumați neapărat scoarța de crușin, serviți aproximativ 750 ml de ceai de crușin.
  • Ceai de crușin pentru bolile de piele? Desigur. Acesta vindecă rănile deschise și infecțiile cutanate prin aplicarea directă pe suprafața deteriorată a pielii (curățați bine înainte zona). Puteți face o cantitate concentrată de ceai de crușin (100 ml pentru o linguriță cu vârf), aplicați și lăsați să se usuce, apoi încercați să acoperiți zona dureroasă pentru a nu atrage impurități sau bacterii din mediul extern.
  • Luptă împotriva cancerului de plămâni și de sân. Datorită proprietăților antitumorale, ceaiul de crușin este un aliat perfect ce previne sau acționează în tratarea cancerul de sân și de plămâni.
  • Dacă suferiți de hemoroizi, consumați ceai de crușin. Se face o vindecare completă dacă fierbeți ceaiul, în loc de trei minute, 20 de minute, pentru ca infuzia să poată absorbi toate proprietățile necesare. Pe lângă consumul de ceai de crușin, vi se recomandă să faceți și băi cu ceai de crușin în zonele afectate.
  • Puteți slăbi în timp util prin administrarea de ceai de crușin. Deoarece se bucură de mulți antioxidanți, obezitatea se poate combate cu ceai de crușin. Puteți face combinații diverse de ceai de crușin cu păpădie, anghinare, floare de soc și cicoare. Beți-l dimineața, timp de aproximativ trei săptămâni. Datorita antioxidanților de care se bucura, face o curățare extraordinară a ficatului.
  • Pentru a elimina paraziții intestinali, utilizează ceai de crușin. Printr-un amestec de ceai de crușin cu pulbere de pelin se inhibă în timp util apariția viermilor intestinali. Beți pe stomacul gol o cană de 250 ml de ceai de crușin, într-o cură de două săptămâni. Apoi faceți o pauză de jumătate de lună și reveniți la cura administrată în aceeași modalitate.
  • Vindecă reumatismul. Accelerează efectele antireumatice și stopează acumularea lichidelor nocive din țesuturi pentru a nu îngreuna mișcarea articulară.

Contraindicații pentru ceai de crușin

În primul rând, scoarța proaspătă este toxică și nu se recomandă să o consumați decât după ce se usucă și o măcinați pentru a nu suferi ulterior intoxicații. Dacă scoarța este deja pudră însă este proaspătă, puneți-o la fiert pentru zece minute și schimbați apa.

Dacă utilizați ceai de crușin în doze prea mari, sunteți predispuși la a suferi convulsii violente, astfel că este indicat să vă rezumați la cantitatea recomandată pe care corpul vostru o suportă.

Nu consumați ceai de crușin dacă ați suferit recent o intervenție chirurgicală în zona abdominală sau dacă suferiți de obstrucție intestinală. Desigur, dacă o intervenție chirurgicală trebuie făcută de urgență și nu poate suporta o amânare, discutați despre cura cu ceai de crușin cu chirurgul, asistenta sau anestezistul care vă va supraveghea în timpul operației.

Femeile însărcinate sau cele care alăptează nu au voie sub nicio formă să bea acest ceai pe parcursul perioadei de sarcină sau a alăptării.

Consumul de ceai de crușin este interzis minorilor de sub 14 ani dacă aceștia suferă de hemoroizi, apendicită, afecțiuni inflamatorii ale intestinului sau colită ulceroasă.

Alte utilizări care s-ar putea să vă intereseze

  • Ceaiul de crușin îndepărtează balonarea prin absorbția dioxidului de carbon.
  • Combate indigestia prin reabilitarea acizilor la parametrii normali și accelerează procesul de digestie pentru o funcționare mult mai bună.
  • Pune în mișcare bila leneșă prin stimularea secreției biliare într-o cantitate puțin mai mare.
  • Oprește dezvoltarea bacteriei helicobacter pyloris și luptă împotriva manifestării acesteia în cadrul aparatului digestiv.

Ce sfaturi trebuie să aveți în vedere înainte de a utiliza ceai de crușin

Nu utilizați ceai de crușin foarte concentrat decât dacă suferiți de constipație cronică sau acută.

Nu uitați că atunci când utilizați ceai de crușin, acesta are un efect foarte puternic de laxativ, iar acest lucru poate provoca diaree severă și dezechilibrări ale florei intestinale, ulterior se pot provoca anomalii grave, de la iritarea colonului, până la posibile intervenții chirurgicale.

Ca oricare alt tratament, respectați-l cu strictețe pe toată perioada recomandată.

În concordanță cu afecțiunea sau afecțiunile de care suferiți, discutați cu medicul dumneavoastră de familie despre cantitatea, concentrația și perioada care vă este recomandată pentru un consum optim de ceai de crușin.

Nu le este sugerat consumul de ceai de crușin femeilor însărcinate sau care alăptează.

Organismul uman se va demineraliza dacă se consumă prea mult ceai de crușin. Această demineralizare are drept semne amețeală, oboseală, stări de vomă și crampe intestinale…

Evitați să consumați ceai de crușin dacă suferiți de boala Crohn, de apendicită, obstrucție intestinală și colită ulceroasă, pentru a nu produce alte daune organismului.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente