Ceai de lavandă: beneficii pentru anxietate sau depresie

Share

Ceai de lavandă pentru reducerea tensiunilor de la nivelul psihicului si armonizarea stării psihice și emoționale.

Ceai de lavandă

Ceai de lavandă pentru anxietate sau de depresie și senzația de neliniște.

Ceaiul de lavandă este foarte bine cunoscut, mai ales datorită efectului de calmant pe care îl are, ceea ce conduce inevitabil la combaterea insomniei. Acesta este efectul pentru care ceaiul de lavandă este cunoscut și folosit de către publicul larg.

Cu toate acestea, ceaiul de lavandă este, pe lângă oază de liniște, oază de sănătate, datorită faptului că acționează împotriva a circa 70 de afecțiuni ale întregului organism.

Ceaiul de lavandă este folosit ca tratament naturist încă din cele mai vechi timpuri, cunoscându-se foarte bine acțiunile sale atât în planul intern, cât și în planul extern, însă acesta trebuie consumat responsabil, fără să se facă abuz. Este foarte important, dacă ești consumator de ceai de lavandă, să știi când să te oprești.

Ceai de lavandă – mod de preparare și de administrare

Pentru a beneficia în totalitate de beneficiile pe care le oferă consumul de ceai de lavandă, se recomandă facerea unei infuzii din două lingurițe de plantă de lavandă, peste care se vor adăuga 250 ml apă clocotită. Se lasă astfel pentru un sfert de oră, după care se va strecura planta, iar ceaiul se va bea pe stomacul gol.

Este indicat ca ceaiul de lavandă să se administreze înaintea celor trei mese principale, cu cel puțin 30 de minute.

Ceai de lavandă – proprietăți

Ceaiul de lavandă se caracterizează prin prisma proprietăților sale, fiind o adevărată sursă de sănătate pentru întregul organism, datorită faptului că aceasta are acțiuni multiple asupra numeroaselor afecțiuni ale întregului organism. Ceaiul de lavandă acționează atât în interior, cât și la exterior, fiind recunoscut datorită beneficiilor sale numeroase.

Vă vom face cunoscute, în rândurile următoare, beneficiile pe care le aduce consumul de ceai de lavandă întregului organism:

  • Ceaiul de lavandă este cunoscut în mod special datorită acțiunilor sale în reducerea tensiunilor de la nivelul psihicului, ceea ce va conduce la calmarea inevitabilă. Acest fapt contribuie la reducerea stresului și la armonizarea stării psihice și emoționale a consumatorului.
  • Ceaiul de lavandă are efecte anti-acneice, astfel încât o compresă cu acest ceai va duce la reglarea imediată a excesului de sebum și la micșorarea porilor dilatați.
  • Ceaiul de lavandă este un bun aliat atunci când vine vorba de anxietate sau de depresie, însă aceasta nu trebuie combinată cu un alt tratament pe bază de pilule pentru combaterea acestor două probleme grave.
  • Consumând ceai de lavandă, durerile menstruale vor fi diminuate considerabil, dându-vă, în același timp, o stare de bine.
  • În ceea ce privește oboseala cronică, ceaiul de lavandă va acționa eficient, luptând cu succes împotriva migrenelor și a stresului de tip emoțional.
  • Dacă se va consuma regulat ceai de lavandă, se va observa o îmbunătățire vizibilă a intelectului, acțiunile desfășurându-se cu mai multă energie și o mai mare capacitate de concentrare. Așadar, ceaiul de lavandă este un bun remediu și în ceea ce privește senzația de neliniște, stres, respectiv epuizare psihică.
  • Pe perioadele în care stresul atinge cote alarmante, ceaiul de lavandă va face minuni, în sensul în care va acționa ca susținător indispensabil al aparatului cardiovascular, al celui digestiv, precum și al sistemului nervos, ceea ce va conduce la buna funcționare a întregului organism.
  • În ceea ce privește acțiunea externă a ceaiului de lavandă, aplicat prin comprese acesta are efect de cicatrizare relativ imediată în cazul unei răni.
  • Tot la nivel extern, ceaiul de lavandă acționează eficient asupra candidozei, prin utilizarea acestuia în cazul spălăturilor intime. Astfel, ceaiul de lavandă conduce la buna funcționare a sistemului genital feminin, având grijă nu doar de distrugerea microbilor, ci și de îmbunătățirea florei intestinale.
  • În ceea ce privește părul, ceaiul de lavandă acționează foarte bine și în cazul acesta, menținându-l sănătos și strălucitor, doar prin clătirea după șamponare a părului cu o cantitate suficientă de ceai de lavandă.
  • Ceaiul de lavandă se folosește și pentru menținerea sănătății cavității bucale, prin facerea constantă de gargare. Prin acest procedeu se vor elimina microbii care se dezvoltă în cavitatea bucală, contribuind, de asemenea, și la eliminarea mirosurilor neplăcute.
  • Ceaiul de lavandă este un ajutor de nădejde și în ceea ce privește buna funcționare a ficatului, respectiv a bilei, care ne dă bătăi de cap în cele mai multe momente.
  • Așadar, afecțiunile în care ceaiul de lavandă reprezintă un adevărat medicament naturist sunt cele de hipertensiune, de bronșită, astm, pneumonii, răceală cu diferite ei forme de gravitate. De asemenea, ceaiul de lavandă are acțiuni eficiente în ceea ce privește formele de hepatită, infecțiile stafilococice, respectiv streptococice. Eczemele, pruritul, afecțiunile cauzate de alergii puternice pot fi tratate tot prin consumul de ceai de lavandă. De asemenea, ceaiul de lavandă contribuie eficient în cazul afecțiunilor de la nivelul gâtului, cum ar fi amigdalele foarte inflamate, faringite, laringite. Tot la nivelul cavității bucale vorbim despre eficiența ceaiului de lavandă în ceea ce privește tratarea sângerărilor gingivale și a aftelor.
  • La nivel extern, prin uzul compreselor de ceai de lavandă, acesta acționează în cazul arsurilor, calmându-le, este un remediu în cazul celulitei, a arsurilor solare, precum și a unor răni, contribuind la cicatrizarea eficientă a acestora.

Ceai de lavandă – contraindicații

Deși proprietățile ceaiului de lavandă sunt bine cunoscute, acesta consumându-se mai ales datorită proprietăților calmante, sunt situații în care ceaiul de lavandă nu este recomandat absolut deloc.

Persoanele care ar trebui să nu consume ceai de lavandă sunt următoarele:

  • În mod special, femeile aflate pe perioada sarcinii nu ar trebuie să urmeze vreun tratament curativ cu lavandă. În această categorie intră și mămicile care alăptează. Doar după ce se încetează alăptarea se poate începe sau relua consumul de ceai de lavandă.
  • Persoanele care urmează un tratament pe bază de medicamente care luptă împotriva depresiei sau care urmează un tratament medicamentos pe bază de sedative ar trebui să se ferească de consumul de ceai de lavandă, fiind mai predispuși la apariția unor reacții adverse.

Înainte de urmarea unui tratament naturist pe bază de ceai de lavandă, vă recomandăm consultarea unui medic de specialitate, datorită faptului că anumite persoane pot fi alergice la această plantă…

Cu toate acestea, trebuie să ținem seama de toate beneficiile pe care un ceai de lavandă îl aduce organismului nostru, mai ales starea de bine și de eliberare de stresul zilnic.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news