Ceai de macese pentru intarirea sistemul imunitar

Share

Acest ceai de macese este foarte util in tratamentul conjunctivitei si astmului, dar si pentru absorbtia calciului si a fierului. Sa aflam mai multe:

Cuprins:

ceai de macese

Acest ceai de macese este un puternic remediu natural. Macesele sunt fructe rosii, mici, care cresc pe un arbust stufos. Boabele de macese sunt recoltate toamna si iarna.

Fiind cunoscut in primul rand pentru ca boabele si mugurii sunt o sursa deosebit de bogata in vitamina C (acid ascorbic) si bioflavonoide, reprezinta o combinatie excelenta pentru a promova absorbtia acestei vitamine, cu toate beneficiile pe care le aduce.

Proprietatile unui ceai de macese:

Imunomodulant: aceasta planta are calitati imunomodulatoare, adica este capabila sa echilibreze functionarea sistemului imunitar si sa o regleze in functie de nevoile momentului. Este excelenta in faza preventiva si primele simptome de gripa, raceala si tuse, precum si in faza de vindecare, pentru a evita recaderea si a accelera restaurarea completa a starii de sanatate.

Antiinflamator: datorita acestei proprietati, un ceai de macese este utilizat in prevenirea alergiilor si rinitei, dar poate ajuta si la ameliorarea problemelor infectioase, cum ar fi tusea si raceala. Asadar, aceste fructe de padure au actiune astringenta si, prin urmare, sunt adesea recomandate chiar si in caz de diaree.

Tonic si depurativ: acest ceai de macese are un efect tonic asupra corpului si, uneori, se recomanda sa se bea in timpul perioadelor de oboseala deosebita. Un alt potential al acestui ceai de macese este provocarea eliminarii toxinelor din organism prin urina, dar intr-un mod delicat, fara a afecta rinichii. In cele din urma, ceaiul de macese este, de asemenea, util pentru circulatia sangelui.

Acest ceai de macese este indicat pentru a fi utilizat ca un adevarat supliment de vitamina C si este adesea asociat cu Acerola, o specie de cires care este, de asemenea, foarte bogata in acid ascorbic. Daca, in schimb, doriti sa ajutati organismul sa previna aparitia bolilor sezoniere clasice, puteti asocia acest ceai de macese cu Echinacea sau Propolis (daca simptomele sunt deja in curs).

Pentru utilizarea pe baza de plante si prepararea unui ceai de macese, fructele sunt de obicei uscate si tocate. Boabele de trandafir contin, de asemenea, vitamine B, cu referire in special la vitamina B2 si vitamina B1, precum si la vitamina K si vitamina P.

Vitamina A este, de asemenea, benefica pentru sistemul imunitar. Acesta poate ajuta la prevenirea infectiilor cauzate de bacterii si virusi. Ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva oricaror infectii recurente.

Aplicatiile unui ceai de macese se refera in principal la tratamentul durerii articulare si la prevenirea tusei si a frigului. Boabele de maces au, de asemenea, proprietati antiinflamatorii care le fac utile pentru mentinerea echilibrului si sanatatii corpului.

Beneficiile unui ceai de macese:

Aceasta constatare, pe alocuri extrem de dificila, este aceea de a cuprinde intr-un singur articol motivele pentru care este bun un ceai de macese, deoarece acesta este o adevarata licoare miraculoasa. Printre primele beneficii ale ceaiului de macese trebuie sa mentionam prevenirea si tratarea racelilor, a virozelor si a gripei, dar exista si o multime de alte utilizari. Cantitatea mare de vitamine il recomanda ca fiind un tratament potrivit pentru bolnavii de avitaminoza sau hipovitaminoza.

Avantajele unui ceai de macese:

  • este o sursa de vitamina C;
  • intareste sistemul imunitar;
  • este benefic pentru piele;
  • reprezinta o sursa de vitamine din grupul B;
  • indeparteaza durerea articulara;
  • previne tusea, frigul si gripa;
  • are proprietati antiinflamatorii;
  • este benefic pentru tractul urinar;
  • este benefic pentru tractul respirator;
  • previne si atenueaza durerile in gat;
  • are proprietati de curatare;
  • are proprietati imunomodulatoare.

Prepararea unui ceai de macese:

Pregatirea unui ceai de macese este foarte simpla. Putem usca fructele proaspete sau le putem cumpara deja uscate din magazinele naturiste. Daca boabele uscate de macese sunt intregi, taiati-le inainte de pregatirea ceaiului.

Ingrediente pentru un ceai de macese delicios:

  • 250 ml de apa;
  • 2 lingurite de boabe de macese uscate
  • miere, la alegere

Intr-o cratita incalzim 250 de mililitri de apa si o punem la fiert. Asteptam ca temperatura apei sa scada usor si se toarna intr-o ceasca cu doua lingurite de fructe uscate si tocate. Lasati boabele de macese sa fierba timp de cinci-zece minute, apoi filtram si bem ceaiul din plante. Doza recomandata este, de obicei, una sau doua cesti pe zi, dar medicul/nutritionistul dumneavoastra va va oferi mai multe informatii despre cum veti  putea folosi acest ceai de macese.

Contraindicatiile ceaiului de macese:

Aveti grija atunci cand consumati un ceai de macese, pentru a nu depasi doza recomandata, astfel evitand supradozarea.

  • alergie la macese;
  • hipersensibilitate la acestea;
  • in timpul sarcinii si alaptarii.

Persoanele care stiu ca sunt alergice sau hipersensibile la macese nu ar trebui sa consume ceai de macese. In timpul sarcinii si alaptarii se recomanda sa cereti mai multe informatiii medicului dumneavoastra inainte de a consuma orice remediu, inclusiv fructele de macese, suplimentele, tincturile si ceaiurile din plante produse din acest ingredient. Pentru mai multe informatii despre avantajele si contraindicatiile fructelor de trandafiri, consultati intotdeauna medicul de familie…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news