Ceai diuretic pentru tratarea infecțiilor urinare

Share

Ceai diuretic pentru tratarea infecțiilor urinare, infecțiilor și afecțiunilor renale si afecțiunilor sistemului digestiv.

ceai diuretic

Ceai diuretic – este indicat să îl includeți în viața cotidiană sub diferite sortimente, mai ales dacă vă confruntați cu probleme renale, mai ușor de suportat sau mai severe, cu retenția de apă sau cu diferite infecții urinare.

Acest ceai diuretic se va potrivi la fix cu hidratarea obligatorie pe care trebuie să o respectați. Pe lângă apă și alte lichide sănătoase, care conțin vitamine și nutrienți, unele tipuri de ceai vă vor ajuta să suportați mai bine problemele ce țin de diureză, dar pot fi folositoare și în tratarea sau ameliorarea acestora.

La ce ajută ceaiurile diuretice?

Diureza este un aspect foarte important al organismului uman, mai ales că aceasta se referă la procesul de urinare. Acesta ar trebui să se desfășoare în parametrii normali dacă este respectată marja de doi litri de lichide consumate zilnic. Hidratarea trebuie să fie optimă, pe parcursul a 24 de ore, astfel încât problemele legate de diureză să fie prevenite. Așadar, un ceai diuretic băut zilnic este foarte util în optimizarea necesarului zilnic de apă, dar și în combaterea sau ameliorarea problemelor diuretice.

Dacă sunt băute în momente-cheie ale zilei, dar și preparate corespunzător, după rețete clasice, simple, ceaiurile diuretice sunt extrem de utile în următoarele cazuri:

  • Infecții urinare – fie că apar sub forme destul de ușoare, fie că vă confruntați cu stadii severe ale acestei afecțiuni, este foarte important să știți că un ceai diuretic poate face minuni în astfel de cazuri. Problemele urinare sunt cauzate de bacterii, iar acestea trebuie îndepărtate cât mai rapid din organism. Ceaiurile diuretice au un rol curativ esențial, sunt absorbite rapid de către organism, iar efectele lor se pot resimți într-un timp foarte scurt.
  • Infecții și afecțiuni renale – rinichii fac parte din categoria organelor interne care pot suferi adesea de diverse afecțiuni, dată fiind rezistența lor destul de instabilă. Pietrele la rinichi sau insuficiența renală se pot ține sub control sau chiar pot fi ameliorate prin consumarea periodică a unui ceai diuretic.
  • Diureză deficitară – cantitatea de urină produsă și eliminată în decursul a 24 de ore trebuie monitorizată pentru a stabili dacă diureza se desfășoară în parametrii corespunzători sau nu. În ceea ce privește acest aspect, cantitatea de lichide consumată pe parcursul unei zile este foarte importantă. Aceasta trebuie să fie optimă și este absolut necesar să nu vă confruntați cu deficiențe de hidratare.
  • Afecțiuni ale sistemului digestiv – pe lângă rolul său foarte important în tratarea și ameliorarea problemelor ce țin de diureză, un ceai diuretic poate fi de folos și pentru problemele minore ale sistemului digestiv.

Care sunt cele mai bune ceaiuri diuretice?

Pentru a prepara un ceai diuretic perfect trebuie să știți să alegeți plantele potrivite sau ingredientele potrivite. Metoda de preparare este cea clasică, infuzarea, dar puteți prepara ceaiul și după metodele proprii. Iată care sunt cele mai bune ceaiuri care ajută la ameliorarea și tratarea problemelor ce țin de diureză:

  • Cozile de cireșe – sunt printre cele mai folosite ingrediente, iar un ceai diuretic obținut din acestea poate face minuni. Uleiurile volatile și sărurile de potasiu sunt foarte eficiente atunci când vine vorba de afecțiuni renale. Ceaiul din cozi de cireșe poate fi util în tratarea și ameliorarea cistitei sau a retenției de apă.
  • Urzica – băut de două sau trei ori pe zi, ceaiul de urzică are un rol foarte important în eliminarea toxinelor și în reglarea diurezei. Un ceai diuretic preparat din urzică are rol reglator asupra substanțelor din corp, motiv pentru care acesta este foarte eficient pentru persoanele care se confruntă cu insuficiența renală.
  • Coada-șoricelului – este o plantă foarte populară datorită eficienței cu care ameliorează răcelile și problemele de la nivelul articulațiilor. Coada-șoricelului este o plantă care ajută la stabilizarea acidității din corp, dar și la eliminarea acidului uric sau eliminarea toxinelor, motiv pentru care este ideal să se consume un ceai diuretic preparat din aceasta în situațiile care cer un astfel de adjuvant.
  • Mătasea de porumb – pentru a avea efecte maxime, aceasta trebuie culeasă și preparată în perioada în care încă mai este verde. Mătasea de porumb are multiple întrebuințări pentru stabilizarea lichidelor din corp. În acest ingredient se regăsesc vitamine ca B6, C sau K. Pe lângă efectul său revitalizant, un ceai diuretic din mătase de porumb are un efect diuretic foarte pronunțat, fiind de mare ajutor în tratarea infecțiilor urinare, litiazei renale sau cistitei.
  • Coada-calului – prepararea unui ceai diuretic din coada-calului este foarte simplă, acesta fiind extrem de util în ameliorarea infecțiilor bacteriene. Coada-calului ajută la eliminarea apei din țesuturi, la tratarea bolilor de rinichi, dar și la combaterea afecțiunilor vezicii biliare.
  • Frunzele de mesteacăn – chiar dacă se poate prepara un ceai diuretic foarte eficient din ele, frunzele de mesteacăn au un puternic efect antiinflamator și purificator. Se face o infuzie din acestea și se consumă de minimum două ori pe zi. Acțiunea diuretică a frunzelor de mesteacăn este incontestabilă, acestea optimizând diureza și eliminarea acidului uric.

Cum se prepară și se bea un ceai diuretic perfect?

Un ceai diuretic se prepară la fel ca orice alt ceai, singurul aspect de care trebuie să se țină cont este acela al cantităților. Pentru a obține un ceai mai concentrat, se va adăuga o cantitate mai mare din ingredientul ales, dar nu trebuie să se exagereze, căci o concentrație prea mare poate avea efecte negative semnificative.

Pentru început, se alege ingredientul principal, adică planta. Aceasta trebuie să fie uscată, puține fiind rețetele de ceai diuretic în care se folosesc plante verzi, proaspete. Pentru două lingurițe de plante uscate se va folosi o cantitate de 200 de mililitri de apă clocotită. Recipientul în care se prepară ceaiul se acoperă bine și se lasă la infuzat pentru zece sau cincisprezece minute. Astfel, se va obține un ceai diuretic de concentrație medie, care trebuie băut fără a fi îndulcit. În cazuri excepționale, în ceai se poate adăuga o linguriță de miere…

În funcție de afecțiunile care trebuie tratate sau ameliorate, un ceai diuretic se bea cu regularitate, de la o cană de 200 de mililitri pe zi, până la cinci astfel de căni. Pentru a avea efecte maxime, ceaiul se bea între mese, astfel încât să nu fie niciodată consumat pe stomacul gol. Nu se recomandă să se bea ceai diuretic cu puțin timp înainte de culcare.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news