Ceai pentru ficat: ajută la regenerarea celulelor hepatice

Share

Ceai pentru ficat pentru momente când simțiți oboseală, nu mai faceți față stresului și aveți o stare generală de rău.

Ceai pentru ficat

Ceai pentru ficat – o infuzie obținută din diferite plante cunoscute pentru efectele lor benefice asupra afecțiunilor hepatice.

Ficatul este un organ care are capacitatea de a se reface și de a se regenera odată ce se confruntă cu diferite boli sau traumatisme. Chiar și așa, atunci când acesta abundă în toxine și nu mai poate da randament la nivel optim, organismul va trimite niște semnale, la început mai subtile, apoi din ce în ce mai pronunțate, pe care trebuie să le luați în calcul.

Odată ce ați constatat că ficatul dumneavoastră trece printr-o perioadă mai dificilă, iar dacă aveți și confirmarea unui medic, atunci puteți trece la consumarea regulată a unui ceai pentru ficat care să vă amelioreze afecțiunile.

De ce este bine să beți ceai pentru ficat?

Ficatul este un organ care are capacitatea de a elimina pe cont propriu mare parte din toxinele acumulate de-a lungul timpului. Dacă aveți o alimentație deloc echilibrată, dacă sunteți fumători sau dacă aveți un stil de viață agitat și stresat, ficatul va avea nevoie de ajutor pentru a face față tuturor acestor factori externi, dar și celor interni de care este responsabil. Consumarea unui ceai pentru ficat poate fi de mare ajutor atunci când:

  • Aveți o stare generală de rău – oboseala, sensibilitatea și ieșirile nervoase sunt printre cele mai comune semnale care trebuie să vă dea de gândit. Este clar că în organismul dumneavoastră ceva nu merge bine, așa că puteți bea un ceai pentru ficat care să vă amelioreze starea generală. Dacă aceasta este din ce în ce mai pronunțată, puteți bea ceai pentru ficat și în cantități mai generoase – două sau trei căni pe zi.
  • Nu mai faceți față stresului – fie că este vorba de reponsabilități pe planul profesional, de nevoi personale sau de diferite situații dificile în care vă aflați, ficatul este un organ foarte sensibil la stres. Mai întâi, trebuie să eliminați factorii de stres din viața voastră, să vă luați o pauză binemeritată și să începeți să beți cu regularitate ceai pentru ficat. Acesta vă va ajuta să scăpați de stres și va optimiza funcțiile organelor interne.
  • Afecțiuni ale sistemului digestiv – fie că este vorba de stări de greață, de diferite intoleranțe, dureri abdominale, balonare sau constipație, este clar că sistemul digestiv are nevoie de un imbold. Ceaiurile din plante și mai ales cel pentru ficat pot fi de mare ajutor în rezolvarea problemelor digestive.
  • Fluctuații de greutate – dacă slăbiți drastic fără a face eforturi în acest sens sau dacă, dimpotrivă, asimilați un număr prea mare de kilograme, este posibil ca funcțiile hepatice să fie afectate. Așadar, nu ezitați să consumați ceai pentru ficat pentru reglarea arderilor, stabilizarea hormonală și a vă ține greutatea optimă sub control.
  • Afecțiuni ale pielii – de foarte multe ori, când ficatul vostru nu dă randament la nivel optim, acest lucru se va observa cu ușurință la nivelul dermului. Coșurile, punctele negre, roșeața sau petele pigmentare pot apărea fără o cauză evidentă, motiv pentru care este indicat să beți ceai pentru ficat. Dacă sursa acestor afecțiuni dermatologice este ficatul, odată cu ameliorarea afecțiunii, ele se vor estompa și se vor vindeca.

Din ce se prepară cel mai bun ceai pentru ficat?

Pentru a obține rezultate maxime de la un ceai pentru ficat este indicat să folosiți cât mai multe plante uscate și să le infuzați. Nu consumați ceaiuri care au în componența lor ingrediente sintetice, care se obțin din granule sau capsule. Ceaiurile naturale, cu o concentrație medie, vor ajuta ficatul să își recapete tonusul în maximum 14 zile, dacă se ține o cură adecvată, alternată cu o alimentație echilibrată și un program de odihnă și relaxare. Acestea sunt plantele din care se obține cel mai eficient ceai pentru ficat:

  • Anghinare – ajută bila și funcțiile acesteia. Secrețiile biliare sunt optimizate odată ce se consumă în mod regulat o infuzie de anghinare. Pe lângă stabilizarea nivelului de colesterol din organism, un ceai de anghinare stimulează regenerarea celulelor hepatice și ajută ficatul să funcționeze în parametrii optimi.
  • Cătina – este cunoscută pentru multiplele sale întrebuințări farmaceutice, dar și pentru efectele pozitive pe care le are asupra întregului sistem digestiv. Un ceai pentru ficat obținut din cătină poate ajuta la ameliorarea și chiar tratarea unor boli serioase, precum ciroza hepatică sau hepatita.
  • Ciulin – infuzia pe bază de ciulin are un rol foarte important în prevenirea acumulărilor de toxine, dar și în eliminarea acestora din organism. Regenerarea celulelor hepatice poate fi intensificată atunci când se consumă cu regularitate un ceai pentru ficat pe bază de ciulin.
  • Gălbenele – ceaiurile din gălbenele sunt foarte eficiente atunci când vă confruntați cu afecțiuni hepatice minore. Consumate pe stomacul gol, acestea ajută la creșterea secreției biliare, dar și la regenerarea celulelor hepatice.
  • Rostopască – este un ingredient de bază atunci când vine vorba de tratarea unor boli hepatice mai complexe. Un ceai pentru ficat pe bază de rostopască, atunci când este consumat în cantitățile potrivite, ajută la tratarea migrenelor biliare, litiazei biliare și multiplelor afecțiuni hepatice.
  • Sunătoare – un ceai pentru ficat preparat din plante de sunătoare este mai recomandat în prevenția bolilor hepatice decât în tratarea lor. O astfel de infuzie ajută la optimizarea funcțiilor ficatului, la ținerea sub control a secrețiilor de bilă și are un rol important în protejarea întregului sistem digestiv.

Ceai pentru ficat – când, cum și cât se bea?

În funcție de afecțiunile cu care vă confruntați, dar și de semnalele pe care organismul vi le trimite, un ceai pentru ficat se bea în anumite intervale de timp. În general, este bine ca aceste ceaiuri să fie băute înainte de mese, astfel încât să intensifice secrețiile biliare.

Din punctul de vedere al cantității, un ceai pentru ficat ar trebui să aibă minimum 150 de mililitri, astfel încât să fie suficient pentru observarea unor efecte pozitive într-un timp scurt. Dacă afecțiunile hepatice sunt mai pronunțate, se pot bea până la cinci ceaiuri pe zi, dar aveți grijă să nu exagerați, căci ficatul ar putea fi agasat…

Încercați să alternați acest ceai pentru ficat, astfel încât să vă bucurați de efectele pozitive ale unei combinații de plante cât mai variate asupra sănătății ficatului.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente