Ceai pentru rinichi: curata nisipul si pietrele la rinichi

Share

Ceai pentru rinichi pentru eliminarea toxinelor şi favorizarea procesul prin care apa este eliminată din organism.

Ceai pentru rinichi

Ceai pentru rinichi pentru curățarea de toate impuritățile ce duc la formarea pietrelor şi a nisipului.

Acest ceai pentru rinichi poate reduce substanțial problemele acestui organ. Deşi există foarte multe tipuri de ceai pentru rinichi, noi vi le vom prezenta pe cele mai bune şi eficiente.

Rinichii îndeplinesc foarte multe funcții, precum: eliminarea substanțelor dăunătoare şi inutile prin urină, asigură filtrarea sȃngelui.

Din ce cauză apar pietrele la rinichi şi ce avantaje au ceaiurile pentru rinichi?

Pietrele la rinichi apar din cauza lipsei de hidratare. Ceaiurile pentru rinichi au un rol extrem de important în combaterea acestora, dar şi a nisipului, toate acestea putȃnd avea consecințe mult mai grave.

De unde știi că ai pietre și că este cazul să bei ceai pentru rinichi?

Deși nimeni nu se gândește că are pietre sau nisip la rinichi și tratează cu superficialitate sau chiar cu ușurință simptomele, ar trebui să fie atent și să ia măsurile necesare pentru sănătatea sa.

Iată cele mai frecvente simptome și, totodată, cele mai reprezentative și ușor de identificat:

  1. Durerea

Durerile pot avea mai multe intensități, de la o durere ușoară, banală, până la cele foarte puternice. De obicei, cele mai intense dureri au loc atunci când, ȋn timpul urinării, calculii mari sunt eliminați.

Durerea predomină ȋn zona lombară, putând fi atât pe dreapta, cât și pe stânga, dar și ȋn zona pelvisului, ȋn zona abdomenului inferior, precum și zona care se află la baza coastelor.

Durerea se poate desfășura ȋn același timp ȋn care au loc și urinările frecvente.

Pe masură ce calculii, find cei care provoacă starea de disconfort, înaintează pe tractul urinar, durerea se poate identifica.

  1. Stările de vărsături și greaţă

Intensitatea durerii provocate de calculii renali declanșează simptomele de greaţă și vărsături. Calculii mobili sunt cei care provoacă aceste două stări, ȋn special atunci când împiedică trecerea urinei.

  1. Frisoanele și febra

Frisoanele și febra sunt cele două manifestări clinice ale pietrelor și a nisipului de la rinichi.

Toate persoanele care au aceste simptome sunt sfătuite să meargă la medic, deoarece starea se poate agrava, consecințele vor fi mult mai grave, iar tratamentul mult mai greu de dus la capăt.

  1. Hematuria

Mai este cunoscută și ca acel moment ȋn care sângele este eliberat ȋn urină. Ȋn timp ce calculii traversează ȋntregul tract urinar, aceștia irită și lezează ţesuturile, consecinţa fiind sângerarea.

  1. Transformări ȋn ceea ce privește urina, dar și mirosul acesteia

Ȋn cazul pietrelor și al nisipului la rinichi, urina va căpăta o culoare tulbure, iar mirosul va fi unul urât și ȋnţepător.

De asemenea, prezenţa ȋn organism a pietrelor și a nisipului de la rinichi poate fi depistată dacă se prezintă următoarele afecţiuni:

  1. Durerea este atât de mare, ȋncât necesită schimbarea poziţiei actuale și neputinţa de a rămâne ȋntr-un singur loc.
  2. Durerea este ȋnsoţită de vărsături și stare de greaţă.
  3. Imposibilitatea sau greutatea ȋn eliminarea urinei.

Ceaiul de mătase de porumb

Acest ceai pentru rinichi este folosit pentru tratarea afecțiunilor urinare. Celor care doresc să scape de afecțiunile vezicii urinare şi de cele ale tractului urinar li se recomandă infuzia cu ceai de mătase de porumb. Infuzia are puterea de a calma durerea provocată de pietrele de la rinichi şi favorizează eliminarea lor.

Ceaiul de păpădie

Ceaiul de păpădie este cel mai recomandat ceai pentru rinichi, deoarece favorizează eliminarea pietrelor de dimensiuni mici. Se recomandă diluarea lui într-un litru de apă, pentru că are un conținut extrem de puternic, iar corpul are nevoie doar de o parte din întreaga concentrație a acestui ceai pentru rinichi.

Ceaiul de cozi de cireşe

Deşi pare ciudat ca un ceai să nu fie făcut din frunze sau fructe, ceaiul pentru rinichi ce este preparat din cozi de cireşe are efecte benefice. Acesta conține acțiuni antiinflamatoare foarte mari şi micşorează durerile, usturimile şi disconfortul la urinare.

Ceaiul este bogat în săruri precum tanin, potasiu şi flavonoide.

Ceaiul de coada – şoricelului

Deşi nu este la fel de puternic precum celelalte, acest ceai pentru rinichi are proprietăți antiinflamatoare şi antiseptice. Se recomandă în curele de tratament care se desfăşoară pe termen lung şi care au sa scop prevenția recurenței cistitei.

Ceaiul din flori de soc

Este răcoritor şi are o aromă plăcută. Celor care vor să prevină apariția pietrelor şi a nisipului de la rinichi acesta este cel mai bun remediu.

Funcția renală şi eliminarea posibilelor bacterii care pot da naștere apariției unor complicații pot fi eliminate dacă acest ceai pentru rinichi este consumat de două sau de trei ori în fiecare săptămână.

Ceai de ciuboțica-cucului

Acest ceai pentru rinichi are proprietăți antiseptice, dar şi calmante. Se recomandă trei căni de ceai pe zi, iar prevenția sau combaterea problemelor medicale îşi va face efectul.

Ceai de pătrunjel

Pătrunjelul este foarte bine cunoscut pentru proprietățile sale de a curăța şi de a filtra cantitatea de apă din țesuturi şi urina de la nivelul rinichilor.

Ceaiul de pătrunjel este folosit în scopurile terapeutice, pentru tratarea, dar şi prevenirea problemelor renale.

Ceai de urzică

Urzica favorizează procesul de irigare a rinichilor. Ceaiul pentru rinichi care este preparat din urzică se recomandă în cazul în care rinichii se inflamează.

Ceai din semințe de morcovi

Semințele de morcovi sunt recunoscute pentru capacitatea de a preveni pietrele de la rinichi. Acest ceai pentru rinichi se recomandă pentru folosirea sub formă de infuzie.

Ceai de brusture

Brusturele are mai multe efecte: sudorific, depurativ, antiinflamator, dar şi diuretic. Ceaiul pentru rinichi din brusture are o foarte mare eficiență în tratarea afecțiunilor renale.

Ceai de mesteacăn

Acest ceai pentru rinichi care se prepară din mesteacăn dizolvă pietrele de la rinichi şi reduce nivelul de acid uric.

Contraindicații ale ceaiurilor pentru rinichi

Acest ceai pentru rinichi nu li se recomandă persoanelor care urmează tratamente împotriva tensiunilor arteriale. Aceste ceaiuri pot influența efectul pe care medicamentele ar trebui să le aibă asupra arterelor…

Deshidratarea cauzată de către diareea severă nu trebuie tratată cu ajutorul ceaiului pentru rinichi. La fel trebuie acționat şi în cazul insolației, dar şi al vărsăturilor, deoarece pot agrava problemele deja existente.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente