HomeMEDICINA NATURISTA Ceai rooibos: ajută la pierderea kilogramelor ȋn plus

Ceai rooibos: ajută la pierderea kilogramelor ȋn plus

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/02/Ceai-rooibos.jpeg

Ceai rooibos este o băutură medicinală obţinută dintr-o plantă ce crește ȋn Africa de Sud. Se recomandă seara, ȋnainte de culcare, deoarece nu conţine teină și nu afectează somnul. De asemenea, este indicat și ȋn procesele legate de pierderea în greutate.

Ceai rooibos

Ceaiul de rooibos datează de secole, de pe vremea cȃnd tribul Khoisan îl consuma și este o băutură naturistă.

Cum se obține ceaiul de rooibos?

Ceaiul de rooibos nu se obține la fel ca celelalte ceaiuri, ci printr-o tehnică diferită. Rooibosul nu ia naştere din planta de ceai, ci dintr-o plantă numită Aspalathus Linearis, din familia Fabaceae.

Ceaiul de rooibos se obține prin fermentarea frunzelor, motiv pentru care culoarea ceaiului devine una roşcată spre maroniu.

Cum se consumă ceaiul de rooibos?

Ceaiul de rooibos se consumă asemenea ceaiului negru. Poate fi îndulcit cu zahăr, dar se recomandă mierea. De asemenea, se poate adăuga lapte sau, pentru cei care preferă ice tea, se pot adăuga un cub sau două de gheață.

La ce folosește ceaiul?

Ceaiul de rooibos ajută la pierderea kilogramelor ȋn plus, dar și la menţinerea greutăţii. Acesta conţine antioxidanţi, ce ajută la accelerarea metabolismului.

Greutatea ideală este greu de atins, dar și mai greu de ȋntreţinut. Cea mai bună metodă este ceaiul de rooibos. Sistemul digestiv trebuie să funcţioneze după anumite reguli, iar ceaiul ajută acest proces. Ingredientele nocive din alimentaţia de zi cu zi ȋși spun cuvântul și este foarte greu să le facem faţă. Ceaiul de rooibos ajută la combaterea efectelor negative cauzate de alimentaţia dezordonată.

Celulita formată pe corp este cauzată de retenţia de apă. Ingredientele care se află ȋn ceaiul de rooibos ajută la eliminarea acesteia și facilitează procesul de recăpătare a siluetei normale.

Un alt avantaj al ceaiului de rooibos este reprezentat de combaterea problemelor digestive. Balonarea va dispărea foarte rapid, iar același lucru se va ȋntâmpla și cu disconfortul creat.

Cine nu adoră un desert dulce, plin de ciocolată? Ei bine, pe cât de bine sună, pe atât de mult rău face. O bună alternativă este tot ceaiul de rooibos. Gustul plăcut amortizează nevoia de dulce, iar aceasta este satisfăcută fără a afecta greutatea. Chiar din contră.

Se recomandă ca ceaiul de rooibos să fie băut dimineaţa, pe stomacul gol, pentru a facilita digestia. Dacă vrei să ai o stare de saţietate fără a mânca prea mult, tot ceaiul de rooibos este soluţia.

O ceașcă băută cu 30 de minute ȋnainte de masă te poate ajuta să reduci cantitatea de mâncare la jumătate.

Bea ceai de rooibos ȋnainte de culcare și vei putea adormi mult mai repede. Dacă ai insomnii sau te trezești peste noapte foarte des, tot ceaiul de rooibos este cea mai bună alternativă. Relaxează sistemul nervos și garantează cel mai odihnitor somn de până acum.

Cu ce este diferit ceaiul de rooibos faţă de celelalte ceaiuri?

Ceaiul de rooibos are o mulţime de calităţi și beneficii, la fel ca orice ceai natural, dar are și calităţiile lui unice.

Ceaiul verde, ceaiul alb și cel negru provin din frunzele unei plante numite Camellia Sinensis. Ceaiul de rooibos se obţine din crenguţele și frunzele unui mic arbust din Africa de Sud, cunoscut sub numele de Aspalathus Linearis.

Consumul de ceai de rooibos și sănătatea

Ştim cu toții ce înseamnă şi cum se simte să fii răcit. Antibioticele pot ajuta, dar pentru copii şi vȃrstnici, în special, medicamentele în exces nu le sunt recomandate. O metodă mult mai eficientă şi mai sănătoasă este ceaiul de rooibos.

Ajută la scăderea febrei, la ameliorarea durerii de cap şi de gȃt, dacă este băut fierbinte. Linişteşte corpul şi contribuie la eliminarea răcelii din organism.

Totodată, ajută la prevenirea cancerului, datorită cantității mari de antioxidanți pe care o are. Favorizează circulația sȃngelui, fiind recomandat, în special, bătrȃnilor şi ameliorează durerile stomacale. Conținutul de flavonoide favorizează înlăturarea spasmelor.

De asemenea, scade colesterolul şi protejează inima împotriva bolilor ce pot avea consecințe grave. Celor cu probleme de concentrare ceaiul de rooibos le facilitează atȃt procesul de memorare, dar îmbunătățeşte şi concentrarea pe termen lung.

Bolile de piele pot fi combătute cu uşurință cu ajutorul ceaiului de rooibos. Cercetătorii au descoperit că boala Alzheimer este cauzată de oxidarea lipidelor, iar ceaiul poate preveni procesul.

Puțini sunt cei care nu au probleme cu rinichii. Pietrele şi nisipul, din păcate, încep să fie din ce în ce mai frecvente şi nu este foarte uşoară eliminarea lor. Din fericire, ceaiul de rooibos le poate elimina cu succes şi foarte repede.

Ştiți persoane care suferă de diabet sau aveți chiar voi? Nu este nicio problemă! Noi avem soluția. Ceaiul de rooibos conține aspalatină şi previne diabetul de tip II, deoarece reduce cantitatea de zahăr din sȃnge.

V-ați gȃndit vreodată că puteți combate tumorile? Ei bine, cu ajutorul ceaiului de rooibos vă puteți feri de acestea. Datorită antiinflamatorului puternic pe care îl conține acest tip de ceai, tensiunile nervoase sunt calmate, durerile stomacale sunt uşurate, iar bolile provocate de sistemul urinar sunt înlăturate.

Ȋn cazul bărbaților care au probleme cu prostata, remediul este acelaşi.

Odată cu vȃrsta, nu doar oamenii îmbătrȃnesc, ci şi oasele. Pentru a combate această neplăcere, se recomandă ceaiul de rooibos. Acesta conține o multitudine de minerale ce ajută la păstrarea sănătoasă a oaselor şi previne bolile care pot apărea.

Ceaiul de rooibos conține doi flavonoizi caracteristici, luteolin şi orientin, ce favorizează creşterea nivelului de minerale din oase.

Contraindicații

Consumul foarte mare de ceai de rooibos, în fiecare zi, poate dăuna sănătății. Deşi efectele negative sunt extrem de rare, nu este bine să riscați. Consumul cu moderație poate preveni orice neplăcere.

Femeilor însărcinate şi celor care îşi alăptează copiii li se recomandă sfaturile medicului.

Industria cosmeticelor

Ceaiul de rooibos este folosit în industria cosmetică pentru tratarea pielii uscate, care suferă alergii sau este iritată…

Multe creme, uleiuri sau produse de îngrijire corporală sunt recunoscute ca fiind dintre cele mai bune, deoarece substanțele nutritive care provin din ceai rooibos sunt revitalizante şi pot rezolva majoritatea problemelor.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed