Home SANATATEMEDICINA NATURISTA Ceapa reduce diabetul

Ceapa reduce diabetul

autor Elena Yvette
153 vizualizari

Ceapa este unul dintre cele mai vechi alimente. A fost foarte apreciată chiar si de vechii egipteni, precum şi de civilizaţia greco-romană. Există un mare număr de varietăți de ceapă, dar cele mai cunoscute sunt ceapa albă şi cea roşie.

Ceapa

Principalele virtuţi

Ceapa este un diuretic prin excelenţă, dizolvă ureea şi clorurile şi stimulează procesele metabolice. De asemenea, echilibrează sistemul hormonal.

Virtuţile cepei sunt atât de numeroase, încât este dificil să le epuizăm aici. Această legumă a fost întotdeauna la loc de cinste, atât din punct de vedere alimentar, cât şi terapeutic. Are proprietăți stimulative asupra întregului organism, dar în special asupra aparatului renal, prin activarea diurezei şi deopotrivă prin tonifierea funcţiei rinichilor. Acţionează tonic asupra funcției hepatice, sistemului nervos şi glandelor.

Ceapa este indicată în caz de reumatism şi gută, deoarece dizolvă ureea, împiedicând-o să se transforme în acid uric.

La nivel intestinal, se comportă ca un puternic dezinfectant, având acţiune asupra germenilor patogeni, mai ales asupra stafilococilor.

Ceapa este deopotrivă un excelent hipoglicemiant (reduce nivelul zahărului din sânge), fiind indicată în diabet. Fluidifică sângele şi previne afecţiunile cardiovasculare (trombozele).

Este, de asemenea, indicată în tratamentul împotriva infecțiilor căilor respiratorii (amigdalite, bronşite, gripă). Sucul de ceapă amestecat cu miere se utilizează în tratamentul tusei rebele şi uscate, având proprietăţi expectorante.

Deşi are efect sedativ, traditional i se atribuie virtuți afrodiziace (cu condiţia ca partenerul sau partenera să nu fie incomodați de miros).

Cum o puţeţi consuma:

Unele persoane nu pot suporta ceapa şi le este foarte dificil să treacă peste această aversiune (digestivă sau psihologică). Evident, este de preferat consumul cepei crude, pentru ca virtuțile ei să fie mai performante. Dacă nu sunteţi mari amatori de ceapă, optati pentru varietăţile mai puţin „picante”; aveti de unde alege…

În mâncăruri, ceapa îşi păstrează acțiunea puternică asupra intestinului (asupra rinichilor are mai mult efect ceapa crudă). Uşor rumenită în ulei, ceapa se poate adăuga la aproape orice fel de mâncare.

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies