HomeSANATATEGastroenterologie Colon iritabil tratament naturist

Colon iritabil tratament naturist

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
Colon-iritabil-tratament-naturist in Gastroenterologie

Colonul iritabil reprezinta senzatia de disconfort, iar printre simptome se numara diareea, spasmele intestinale sau balonarea. Aceste manifestari pot fi severe sau usoare, si chiar daca nu s-a hotarat niciun motiv pentru aparitia acestora, se considera ca sunt cauzate de o sensibilitate la unele mancaruri, stres sau bacterii.

Colon iritabil tratament naturist

In cele din urma se poate preciza si partea buna, aceea ca nivelul colonului nu este afectat.

Colon iritabil tratament naturist
Daca se alcatuieste o dieta sanatoasa din care sa nu lipseasca fibrele (cereale, fructe, legume), sportul si consumul lichidelor in mod corespunzator, atunci exista sanse foarte mari sa nu aveti niciodata o astfel de problema. Iata cateva plante care pot face minuni.

Menta
Fiecare persoana ar trebui sa consume in fiecare dimineata o cescuta de ceai de menta, pentru ca astfel intestinele se relaxeaza, iar daca exista dureri, acestea pot disparea. Insa trebuie sa ne asiguram ca ceaiul respectiv sa contina menta naturala, nu alte ingrediente care au aroma de menta.

Ghimbir
Aceasta planta este capabila sa amelioreze afectiunile digestive intr-o perioada scurta. Asa ca tot ce va trebui sa faceti este sa preparati ceai cu o lingurita de ghimbir, care se adauga intr-o cana, dupa care se adauga si apa fierbinte. Ulterior, se separa ghimbirul si se consuma rezultatul. Sunt recomandate intre patru si sase cani de ceai de ghimbir pe zi.

Chimen
Aceasta planta este capabila sa stimuleze echilibrul florei intestinale, insa reprezinta si alegerea potrivita pentru persoanele care au nevoie de un antiinflamator intestinal. Se recomanda consumul a circa doua, trei cani in fiecare zi…

Flori de salcam
Daca se prepara ceai din acestea, se va obtine un lichid potrivit pentru ca durerile de abdomen sa fie diminuate.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed