Fragii sunt utili artriticilor

Fragii posedă excelente proprietăti depurative şi detoxifiante. În plus, au efect remineralizant, şi sunt eficienti în tratamentul gutei.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Fragii-sunt-utili-artriticilor.jpg

De fapt, „fructele” parfumate şi dulci ale fragului nu sunt fructe, ci doar un suport cărnos în care sunt înfipte adevăratele fructe – semințele, numite achene.

Fragii sunt utili artriticilor

Principalele virtuţi

Fragii posedă excelente proprietăți depurative şi detoxifiante. În plus, au efect remineralizant şi sunt eficienți în tratamentul gutei.
Clasificarea fragului în categoria plantelor cu virtuți terapeutice în sfera hepatică este puțin forțată, deoarece are şi o acțiune depurativă bine analizată de specialiști.

Fructele conțin acizi organici care contribuie la stimularea funcțiilor digestive şi intestinale. Potrivit unor autori, fragii ar avea şi o acțiune de combatere a bacilului care provoacă febra tifoidă (bacilul lui Eberth).

Dispun de un excelent echilibru al substanțelor minerale, într-o formulă ușor de asimilat de către organism, de unde şi indicația fragilor în tratamentul demineralizării şi chiar ca tratament adjuvant în unele forme de tuberculoză.

La nivel renal, permit eliminarea concentrațiilor de minerale care provoacă litiaza (pietrele la rinichi), activează eliminarea acidului uric, fiind utili în reumatism, gută sau dureri de tip artritic, cu atât mai mult cu cât conțin şi o cantitate de acid salicilic (principiul activ al aspirinei).

Au o acțiune hipotensivă, tonică şi intervin în reglarea sistemului endocrin (glandelor).

Remedii

Gastroenteritele răspund foarte bine la tratamentul cu căpșuni sau fragi. Țineți timp de o lună o cură consumând 300-500 g fructe pe zi.

Compozitie ( la 100 grame )

Energie (kcal)    60,0
Apă (g)    83,0
Proteine (g)    0,6
Glucide disponibile (g) 14,9
Fibre alimentare (g)    2,5
Lipide (g)    0,55
AG polinesaturati (g)
Sodiu (mg)    2,0
Potasiu (mg)    68,0
Magneziu (mg)    4,0
Fosfor (mg)    11,0
Calciu (mg)    9,0
Caroten (mcg)    125,0
Vitamina C (mg)    20,0
Vitamina E (mg)    –
Vitamina D (mcg)     –
Vitamina B1 (mg)    0,03
Vitamina B2 (mg)    0,03
Vitamina B3 (mg)    0,4
Vitamina B5 (mg)    0,13
Vitamina B6 (mg)    0,05
Vitamina B9 (mcg)    6,5
Fier (mg)    0,5…

Citește și: Cireşele opresc crizele migrenoase

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *