Gutuile

Sunt destul de multe şi diferite bolile în care gutuile, sub diferite forme, au o intervenţie salutară. Unul dintre „leacurile” din gutuie, utilizat de medicina tradiţională în cazul bolilor de plămâni, inclusiv in TBC, este apozemul.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Gutuile-bune-contra-hiperacidităţii.jpg

Sunt destul de multe şi diferite bolile în care gutuile, sub diferite forme, au o intervenţie salutară! Unul dintre „leacurile” din gutuie, utilizat de medicina tradițională în cazul bolilor de plămâni, inclusiv in TBC, este apozemul.

Gutuile, bune contra hiperacidităţii

Acesta se face tăind o gutuie (necurăţată de coaja şi sâmburi) în felii care se fierb la foc mic, într-un litru de apă. Când lichidul scade la jumătate, gutuia se pasează, apoi se adaugă două linguri rase de zahăr şi se mai da la foc încă cinci minute.
Apozemul poate fi utilizat cu succes în irigaţii şi spălături locale în caz de prolaps uterin şi rectal.

Iată şi un lichior din gutui şi mirodenii cu acţiune deosebit de benefică asupra suferinzilor de gastrită hiperacidă, ca în indigestii şi flatulenţă (gaze intestinale). Se ia, în tratamente de întreţinere, câte un păhărel (25 ml) sau două-trei linguri, după mesele principale.

Mod de preparare

  • Într-un borcan de sticlă mai mare (4-5 l) puneți să se macereze: 0,5 l rachiu de fructe de 38-400, 1,5 l suc de gutuie, 3 linguri de frunze de izmă de grădină (mentă), o linguriță rasă de scorțișoară, 1/2 linguriță de cuișoare sfărâmate, 3-5 migdale amare, zdrobite grosier, un vârf de cuţit de nucșoară rasă.
  • Astupați borcanul si lăsați să se macereze într-un loc călduț, timp de două luni.
  • Faceți un sirop de zahăr din două căni de zahăr la 0,5 l apă.
  • Când s-a îngroșat suficient, luați-l de pe foc si lăsați-l să se răcească…
  • Adăugați siropul în borcan, amestecați bine și mai lăsați încă o zi recipientul acoperit, după care filtrați. Puneți apoi preparatul în sticluțe mai mici, închise la culoare și care se închid ermetic.

Citește și: Smochinele tratează bronșita

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *