Migdalele – ideale pentru bolile de piele

Migdalele sunt fructe cu reale virtuţi terapeutice, rezolvând de la afecţiuni dermatologice până la dezechilibre nervoase sau carenţe vitaminice.

https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/migdale.jpg

Migdalele sunt fructe cu reale virtuţi terapeutice, rezolvând de la afecţiuni dermatologice, până la dezechilibre nervoase sau carenţe vitaminice.

migdale

Nu se cunoaşte cu precizie originea migdalului; după unii autori, ar fi originar din Asia Centrală, în timp ce alti specialişti indică Africa de Nord ca zonă de provenienţă. Indiferent de locul de baştină, acest arbore s-a răspândit în întreaga zonă mediteraneană.

Principalele virtuți

Uleiul de migdale tratează arsurile, crăpăturile sau alte afecţiuni ale pielii şi alină durerea.

Uleiul de migdale dulci şi laptele de migdale au o actiune emolientă asupra pielii, mărindu-i elasticitatea şi hrănind-o, grație conținutului important de acizi graşi mononesaturati şi polinesaturați (a se vedea compozitia).

Migdalele sunt alimente ideale pentru creştere, fiind recomandate, de asemenea, celor care fac mult sport si femeilor însărcinate sau care alăptează. În plus, sunt indicate persoanelor în vârstă, în prevenirea carențelor minerale şi vitaminice.

Consumul de migdale contribuie la reechilibrarea nervoasă (fiind indicat în caz de neurastenie) şi are efecte tonice şi remineralizante. Fructele conțin o cantitate apreciabilă de vitamine, în special din grupa B – le lipsesc betacarotenul şi vitamina C.

Unii specialişti acordă o mare importanță migdalelor, comparându-le cu carnea sau cu laptele matern. Deşi au un conținut important de proteine, migdalele nu pot fi consumate în cantităti mari, deoarece continutul lor caloric este prea mare. De asemenea, sunt recomandate persoanelor care au tendinţa de a face uşor infectii şi inflamaţii (intestinale, pulmonare etc.).

Remedii

•    Laptele de migdale se prepară în felul următor: introduceți 50 g migdale în apă călduță şi lăsați-le să stea 10 minute pentru a curăța pielița mai usor. Zdrobiți-le într-un mojar, adăugând din când în când apă rece, până la obținerea unei paste, pe care o diluați cu un litru de apă călduță. Dizolvați apoi 50 g miere si strecurați printr-un tifon.

•    Un remediu pe care medicina populară îl recomandă în tratarea ulcerului este siropul de migdale. Amestecați 500 g migdale dulci cu 150 g migdale amare, pisate fin. Turnați treptat peste pulbere 125 ml apă și adăugați 750 g zahăr. Puneți apoi peste piureul obținut un sirop din 1,5 l apă rece și 2,5 kg zahăr și fierbeți pe baia de apă. Consumați trei pahare de sirop diluat cu apă minerală pe zi.

Compoziție (la 100 grame)

Energie (kcal)    575,0
Apă (g)    5,0
Proteine (g)    19,0
Glucide disponibile (g)    4,5
Fibre alimentare (g)    15,0
Lipide (g)    53,5
AG mononesaturati (g) 36,6
AG polinesaturati (g)    10,0
Sodiu (mg) 6,0
Potasiu (mg) 800,0
Magneziu (mg) 250,0
Fosfor (mg) 470,0
Calciu (mg) 250,0
Vitamina E (mg) 24,0
Vitamina B1 (mg) 0,23
Vitamina B2 (mg) 0,75
Vitamina B3 (mg) 2,5
Vitamina B5 (mg) 0,5
Vitamina B6 (mg) 0,08
Vitamina B9 (mcg) 70,0
Fier (mg) 4,2…

Citește și: Tratament naturist pentru raceala si gripa

Abonează-te pe:Yve.ro news

Postat de Nicula Clara

Clara Nicula este redactor la yve.ro de peste 11 ani și și-a consolidat reputația prin articole bine documentate și bazate pe surse de încredere. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul UAIC Iași și deține o certificare în nutriție obținută prin cursuri acreditate la European Fitness Academy. Cu o experiență vastă în jurnalism și o pasiune pentru nutriție, Clara a devenit o voce autorizată în domeniul sănătății și al dietelor. Articolele sale sunt create cu atenție, respectând standardele riguroase de calitate și acuratețe. Informațiile prezentate sunt susținute de studii științifice și resurse medicale recunoscute, asigurându-le cititorilor yve.ro conținut valoros și educativ. Clara își dedică timpul pentru a analiza tendințele în nutriție și regimurile alimentare, oferind sfaturi și strategii pentru menținerea unui stil de viață echilibrat. Pe lângă expertiza în domeniul sănătății, Clara este pasionată de arta culinară și creează rețete sănătoase și gustoase. Fiecare rețetă este concepută cu grijă, având în vedere aportul nutritiv și beneficiile fiecărui ingredient, oferind astfel cititorilor inspirație pentru a adopta un regim alimentar echilibrat și variat. Cu această abordare, Clara promovează nu doar o dietă sănătoasă, ci și bucuria de a găti și savura preparate delicioase. Clara Nicula contribuie activ la educarea și informarea cititorilor yve.ro, combinând experiența sa în jurnalism cu pasiunea pentru nutriție și gătit, pentru a sprijini un stil de viață sănătos și a câștiga încrederea comunității.

Niciun comentariu încă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *