HomeSANATATEMEDICINA NATURISTA Murul distruge bacteriile

Murul distruge bacteriile

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Murul-distruge-bacteriile.jpg

Cine nu s-a delectat măcar o dată cu un pumn de mure bine coapte, adunate cu strădanie?! Însă nu despre fructele acestui arbust vom vorbi în continuare, ci despre frunzele şi mugurii lui, ce se bucură de o largă apreciere în domeniul medicinei naturiste. În vara aceasta e vremea să le adunați, căci vă vor fi de mare folos la iarnă.

Murul distruge bacteriile

Au proprietăți astringente, antidiareice, dezinfectante şi spasmolitice, fiind bune în suprimarea spasmelor intestinale. De asemenea, împiedică înmulțirea bacteriilor, motiv pentru care pot fi utilizate în caz de infecții de tot felul, mai ales la nivelul căilor urinare.

În plus, frunzele de mur de grădină au efecte antidiareice. Faceți infuzii din zece grame de frunze la o cană cu apă clocotită şi beți ceaiul înaintea meselor.

–  Pentru tratarea bronşitelor, în enterocolite şi boli de rinichi faceți o infuzie din două lingurițe de frunze zdrobite peste care turnați 200 ml apă clocotită. Lăsați vasul acoperit 10-15 minute, apoi strecurați. Beți două căni de ceai pe zi.

– Același ceai se poate folosi cu succes în tratarea leucoreei, sub formă de spălături vaginale cu irigatorul, ori hemoroizilor și fisurilor anale, sub formă de cataplasme locale…

Împotriva inflamațiilor laringofaringiene preparați un decoct din zece grame de muguri la 100 ml apă. Fierbeți amestecul cinci minute, la foc domol, apoi strecurați. Faceți trei gargare pe zi, cu ceai călduț, ultima seară, înainte de culcare.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed