Napul vă scapă de eczeme

Share

Napul face parte din aceeași familie cu varza şi ridichile. Este cultivat pe suprafețe relativ mici în câteva județe din țară, fiind oarecum desconsiderat din punct de vedere gastronomic.

napi

Principalele virtuţi

Napul are capacitatea de a dizolva acidul uric. De asemenea, este diuretic şi emolient al mucoaselor. Principalele indicații ale napului interesează în special sfera renală. Este un diuretic foarte puternic, fiind considerat antireumatic şi antigutos. De asemenea, i se atribuie proprietăți antialergice şi antiinfecțioase. Se recomanda în tratamentul infecțiilor urinare (cistitelor). Tot la nivelul aparatului renal, napul previne formarea calculilor şi ajută la eliminarea lor.

Este indicat în tratamentul anginei pectorale, bronșitei şi tusei. Este un bun adjuvant în tratamentul obezității şi dă bune rezultate în eczeme, furuncule, acnee sau chiar crăpături sau degerături.

Cum îl consumăm/

Pentru efectul pectoral puteți întrebuința un sirop preparat prin macerarea rondelelor de nap în câteva lingurițe de miere. Luaţi câte puţin din acest preparat de-a lungul întregii zile, până la dispariția simptomelor. Se poate obține un sirop de napi cu efect curativ în bronşite, tuse, litiază, gută, angină etc., prin scobirea unui fruct şi introducerea în scobitură a unei linguri de zahăr sau miere. După câteva ore se formează un sirop din care se ia câte puţin pe parcursul unei zile.

Remedii

•    Împotriva afecţiunilor pulmonare, folosiți decoctul de napi. Fierbeți într-un litru de apă sau lapte 100 g fructe, până când acestea se înmoaie. Strecurați si beți întreaga cantitate în mai multe reprize pe parcursul unei zile…

•    Excelente rezultate în caz de accese de gută, abcese, eczeme, furuncule şi degerături dau cataplasmele cu napi. Coaceți în cuptor un fruct necurățat de coajă și, când s-a înmuiat bine, lăsați-l să se răcească uşor. Tăiați-l pe jumătate şi aplicați-l pe zonele afectate. Repetați tratamentul până la vindecarea deplină.

Save


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente