HomeSANATATEMEDICINA NATURISTA Strugurii – benefici bolnalivor de inimă

Strugurii – benefici bolnalivor de inimă

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,3K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/struguri.jpg

Vița-de-vie este originară din Asia, dar s-a răspândit de multă vreme pe tot globul. Pe teritoriul țării noastre, era cultivată încă dinainte de ocupația romană.

struguri

Principalele virtuţi

Strugurii constituie un aliment energetic şi remineralizant. De asemenea, sunt un excelent depurativ general şi un diuretic de excepție.

Experimentele legate de cura de struguri au scos la lumină o impresionantă gamă de aplicaţii ale strugurilor. Acțiunea drenantă asupra întregului organism stă la baza tuturor acestor efecte benefice.

Strugurii fluidizează sângele şi, prin acțiunea tonică asupra ficatului, sporesc capacitatea de filtrare a acestui organ. În consecință, toxinele sunt eliminate mai eficient, efect accelerat şi de stimularea tranzitului intestinal. Strugurii au, de asemenea, o acţiune în sfera renală, completând funcția eliminatorie. Din această cauză, sunt indicați în tratamentul gutei şi al reumatismului.

În sfera cardiovasculară, strugurii sunt consideraţi un excelent întăritor al vaselor de sânge. În plus, se adaugă proprietatea de a controla nivelul colesterolului şi de a-l împiedica să se depună pe pereţii arterelor.

În sfârşit, unele studii au relevat o anumită acţiune antitumorală a curei cu struguri, care se datorează în parte punerii organismului pe regim de monodietă, dar şi unor elemente conţinute de struguri.

Cum îi puteţi consuma?

Strugurii sunt alimente care trebuie consumate separat sau doar în asociație cu alte fructe.

Cura cu struguri durează trei săptămâni, timp în care nu se mănâncă nimic altceva. Se consumă struguri şi se bea suc natural când cere organismul, dar în cantităţi mici (pentru a evita o hiperglicemie brutală). Nu există riscul unei scăderi a formei fizice sau intelectuale atâta vreme cât organismul primeşte o bună doză de glucoză asimilabilă…

Consumati-i cu tot cu coajă şi sâmburi, căci şi aceştia conțin principii terapeutice active.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed