Imunitatea reprezinta functia organismului prin care acesta se apara de infectiile cu virusuri si bacterii. Imunitatea are de suferit atunci cand organismul traverseaza perioade de stres, de epuizare fizica, atunci cand este sezonul rece, dar si cand alimentatia este dezechilibrata, saraca in minerale si vitamine. Lipsa orelor de somn are efect nociv asupra imunitatii organismului.
Cuprins:
Stimularea sistemului imunitar este posibila printr-un regim alimentar sanatos completat de un program de sport. Alimentatia trebuie neaparat suplinita de alte surse de vitamine si minerale. Nutritia poate fi completata prin consumul de plante cu substante active in stimularea sistemului imunitar. Iata o lista cu cinci dintre cele mai cunoscute plante care stimuleaza imunitatea organismului.
Ceaiul verde, de mare ajutor pentru imunitate
Venit de pe plaiuri asiatice, ceaiul verde este bogat in substante active ce stimuleaza imunitatea. Si nu numai imunitatea are de castigat de pe urma consumului de ceai verde, dar si calitatea pielii: este combatuta suprasolicitarea, se scade nivelul de stres din organism; mai mult de atat, ceaiul verde poate fi inclus in dietele de slabire, intrucat reuseste sa elimine toxinele din corp.
Citește și: Cea mai buna dieta pentru a preveni cancerul de stomac
Echinaceea tine departe raceala si gripa
Echinaceea este o planta bine cunoscuta pentru proprietatile sale de stimulare a imunitatii. Planta aceasta face minuni pentru organism. Poate fi consumata sub forma de ceai atat de catre adulti, dar si de catre micuti. Efectele de stimulare a imunitatii se vad daca se consuma zi de zi trei cani de ceai de echinaceea. Ceaiul de echinaceea se poate consuma in sezonul rece, deoarece este de mare ajutor pentru a tine departe raceala si gripa. Parintii pot folosi astfel echinaceea pentru stimularea imunitatii celor mici, eliminand din start ideea de administrare de antibiotice.
Ginsengul, tonic natural pentru imunitate
Ginsengul este si el cunoscut pentru proprietatile sale de crestere a imunitatii. Mai mult de atat, ginsengul are efect benefic asupra sistemului digestiv, creste viteza de reactie, imbunatateste circulatia de la nivelul creierului, intarzie imbatranirea celulara, creste capacitatea de memorare si de atentie, scade riscul de a dezvolta cancer si reduce nivelul oboselii din corp.
Propolisul, cocktail de nutrienti pentru imunitate
Propolisul contine foarte multe substante active cu rol in stimularea imunitatii organismului. Contine ceruri, acizi, uleiuri eterice, aminoacizi, microelemente, balsamuri, fermenti, flavonoizi, rasini si substante antibiotice. Efectele benefice aduse organismului sunt nenumarate. Pe langa faptul ca imunitatea este imbunatatita, este ajutata digestia, scade riscul de viroze si infectii cu paraziti si microbi.
Macesele, sursa importanta de vitamina C pentru imunitate
Macesele reprezinta o sursa excelenta de acid ascorbic sau de vitamina C cu rol in stimularea imunitatii organismului. Macesele regleaza urmatoarele functii: hepatica, diuretica si renala. Au efect benefic asupra calitatii somnului, memoriei, atentiei, dar si asupra calitatii pielii, anihiland acneea. Aceste fructe minunate au efect antiseptic, efect antibactarian, dar si calmant.
Insa, ce este mai important e faptul ca macesele tonifica, detoxifica organismul si cresc imunitatea. Regleaza tensiunea arteriala. Ceaiul de macese este bine sa fie administrat mai ales in sezonul rece, pentru scaderea riscului de raceala si gripa…
Tu cum reusesti sa iti mentii sanatatea ?