Aceste tratamente naturiste împotriva alergiilor te vor ajuta sa depasesti perioadele de alergie din timpul anului.
Strănutați, nasul vă curge în permanenţă, ochii vă ustură si sunt tot timpul înlăcrimați?
Acestea nu sunt decât câteva dintre simptomele pe care persoanele alergice le manifestă imediat ce arborii, iarba și florile încep să-și împrăștie polenul, marcând începutul sezonului alergiilor… Aflați ce puteți face pentru ca alergiile sezoniere să nu vă transforme viața într-un coșmar.
Cei mai multi dintre noi văd în schimbarea anotimpurilor un prilej de bucurie, anticipând zilele însorite de vară şi concediile mult aşteptate. Dar, pentru milioane de copii şi adulți, este vremea când reacțiile lor alergice se agravează simțitor.
Există o mare varietate de simptome care trebuie să ne facă să ne gândim la o alergie: mâncărimi la nivelul ochilor care lăcrimează abundent şi se înroşesc, nasul înfundat sau care curge, strănutatul, dificultăți la respirație, scăderea generală a energiei, dureri de cap, iritabilitate şi disfuncții ale sistemului imunitar.
Din fericire, există multe tratamente naturiste împotriva alergiilor a căror acțiune a fost nu numai validată științific, dar care, de-a lungul practicii clinice, s-au dovedit a fi general nevătămătoare. O serie de tratamente de acest gen a dovedit că acestea sunt capabile să stopeze alergiile moderate şi să regleze în acelaşi timp imunitatea organismului. Chiar şi atunci când este vorba de alergii mai severe, metodele de prevenire, ca terapiile naturiste, vă pot fi într-o anumită măsură de folos, ajutând la reducerea medicației clasice şi, prin aceasta, micşorând riscul efectelor secundare nedorite.
Fitoterapia – Remedii sigure pentru tratamentul alergiei la polen:
O serie de tratamente naturiste împotriva alergiilor au fost atestate clinic ca fiind utile în reglarea sistemului imunitar şi îmbunatățirea stării de sănătate:
– Echinacea (Echinacea purpurea) are proprietăți antibacteriene, antivirale şi imunostimulatoare, fiind eficientă împotriva infecțiilor bacteriene şi virale, afecțiunilor inflamatorii, inclusiv reacțiilor alergice. Stimulează transpirația, purifică sângele şi sistemul limfatic. Este planta cel mai bine studiată pentru efectul ei imunostimulator.
– Ginseng siberian (Panax ginseng) — de asemenea o plantă remarcabilă, ajută atât în combaterea reacției alergice, cât şi a stresului care o însoțește. Această plantă este considerată „adaptogenă”, ceea ce înseamnă că produce un efect de adaptare sau normalizare a funcțiilor organismului. Ginsengul este utilizat pentru o varietate foarte mare de afecțiuni, având proprietatea de a regla sistemul imunitar şi de a acționa ca tonic general al organismului, atunci când este utilizat în mod regulat.
– Brustur dulce (Petasites hybridus). Studiile de ultimă oră asupra acestei plante au stârnit un val de rumori în lumea medicală, când s-au constatat rezultate impresionante în testele clinice. Unul dintre acestea, realizat de cercetătorii elvețieni, a arătat că brusturele dulce este la fel de eficient în tratarea febrei fânului ca unul dintre cele mai populare medicamente antialergice, fără a avea aceleaşi consecințe negative, în special starea de somnolență specifică antihistaminicelor de sinteză. Un al doilea studiu, britanic, a dus la recunoaşterea oficială a eficienței acestei plante în tratamentul alergiei la iarbă…