Home SANATATEMEDICINA ALTERNATIVA Uleiul de lumânărică vă scapă de durerile de ureche

Uleiul de lumânărică vă scapă de durerile de ureche

autor Elena Yvette
391 vizualizari

Ce se întâmplă în timpul unei răceli sau alergii: timpanul (membrana din urechea mijlocie), se poate inflama, iar mucusul produs nu se mai drenează în gât, cum este normal. Prin urmare, apare o senzație de durere și presiune în urechi.
Bacteriile se înmulțesc în acest mediu umed și dau naștere infecției.

Uleiul de lumânărică vă scapă de durerile de ureche

Uleiul de lumânărică (Verbascum thapsus) vă poate ajuta să scăpați de durere și de inflamaţia urechii. Acest remediu popular nu este foarte bine studiat de comunitatea ştiinţifică, dar se pare că proprietăţile vindecătoare s-ar datora zaharurilor şi mucilagiilor pe care le conţine.

Mod de administrare: Procurați-vă ulei de lumânărică de la magazinele cu produse naturiste. Pentru tratament, întindeți-vă, pe o parte, cu urechea afectată în sus. Puneți două sau trei picături în canalul urechii și masați partea externă a urechii cu degetele.

Uleiul are actiune imediată asupra durerii, dar efectul nu este de durată. Repetați tratamentul la câteva ore, timp de două sau trei zile. De asemenea, puteți utiliza comprese calde cu sare aplicate pe urechea afectată…

Dacă durerea devine prea puternică, apar scurgeri sau vi se tulbura vederea, consultați de urgenţă un medic. Nu utilizați picăturile dacă aveți timpanul perforat.

Save

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies