Candidoza, una dintre bolile infecţioase produse de o ciupercă numită Candida albicans, ce are transmitere sexuală și este întâlnită la peste 75% dintre femei, poate fi tratată cu uleiul de oregano sălbatic.
Cuprins:
Uleiul de oregano sălbatic este un puternic antiseptic, combatând candidoza. Acest ulei este obţinut din oregano sălbatic, ce prezintă denumirea ştiinţifică de Origanum vugare, nu din cel folosit precum condiment. Oregano-ul sălbatic este o plantă aromatică, culeasă din regiunile mediteraneene şi din sud-estul Europei şi al Asiei.
Compoziţia uleiului de oregano salbatic:
- Conţine drept substanţă activă un compus denumit carvacrol sau carvacol. Acesta este un puternic elixir folosit în tratarea bolilor infecţioase, de tipul candidozei;
- Steroli, flavonoide, fitonutrienţi, acid rozamarinic;
- Bogat în provitamina A şi în vitamina C.
Proprietăţile uleiului de oregano:
- Unul dintre cele mai eficiente antibiotice naturale datorită carvacrolului conţinut;
- Proprietăţi antifungice (mai ales asupra candidozei), antibacteriene, antispetice, antivirale, antiparazitare;
- Este folosit şi în tratarea giardiazei infecţioase şi a lambliazei;
- Este mai puternic chiar decât tinidazolul, utilizat şi acesta în tratarea bolilor infecţioase;
- Elimină infecţiile bacteriene de tipul celor stafilococice mult mai bine decât penicilina, vancomicina şi streptomicina;
- Ameliorează procesele inflamatorii;
- Indicat în infecţiile respiratorii, infecţii cu limbrici.
Alte proprietăţi ale uleiului de oregano:
- Rol important în afecţiunile pielii de tipul acneei, a negilor, furunculilor, psoriazisului sau înţepăturile de insecte;
- Ajută la subţierea sângelui prevenind trombozele;
- Combate febra, diareea, vărsăturile;
- Antioxidanţii deţinuţi luptă împotriva radicalilor liberi împiedicând instalarea bolilor neurodegenerative de tipul bolilor Alzheimer sau Parkinson, dar şi a afecţiunilor cardiovasculare. Studiile au demonstrat faptul că acest ulei prezintă o proprietate antioxidantă de 12 ori mai mare decât portocalale şi de patru ori mai mare ca afinele.
Antioxidanţii de tipul acidului rozmarinic şi timolul luptă şi împotriva cancerului prin inhibarea dezvoltării celulelor canceroase.
- Combate durerile articulare datorită acidului rozmarinic ce are proprietăţi asemănătoare ibuprofenului sau aspirinei.
Mod de folosire a uleiului de oregano:
- Uz intern: utilizat ca inhalări cu aburi sau poate fi diluat cu apă;
Uleiul de oregano salbatic este destul de concentrat, de aceea este indicat să fie diluat; se amestecă cel mult cinci picături de ulei cu apă sau lapte într-un pahar, consumându-se mai apoi. Trei picături de ulei diluate cu apă sunt indicate pentru bolile respiratorii, iar pentru sinusuri inflamate sau durerile în gât sunt indicate două picături de ulei la un pahar cu apă. În tratarea candidozei se diluează trei picături de ulei de oregano într-un pahar cu apă.
2. În cazul uzului extern, se aplică foarte puţin pe zona afectată. Pentru igiena pielii, se pune în gelul de duş sau săpunul folosit.
În tratamentul bolilor pielii se aplică sub formă de unguent, fiind necesară diluarea cu alte tipuri de uleiuri vegetale, precum uleiul de măsline. Acest tratament se aplică de trei ori pe zi.
- Dacă sistemul imunitar este slăbit, această ciupercă se poate instala;
- Uneori poate apărea în urma tratamentelor cu antibiotice, deoarece acestea din urmă distrug flora saprofită creându-i un mediu propice dezvoltării candidozei.
- Din cauza unei igiene intime superficiale;
- Se instalează mai des după menopauză;
- O altă cauză este stresul;
- Regimul alimentar neechilibrat este o altă cauză, mai ales dacă este format preponderent din dulciuri, lactate, dar şi produse de panificaţie…
Dacă sunteţi convinse că sunteţi purtătoare ale acestei ciuperci, este indicat să mergeţi la un ginecolog pentru a vă prescrie un tratament şi să îi spuneţi dacă urmaţi tratamentul cu ulei de oregano pentru a trata candidoza.