Home SANATATEMEDICINA ALTERNATIVA 10 secrete pentru un creier sanatos

10 secrete pentru un creier sanatos

autor Elena Yvette
343 vizualizari

Sfaturi eficiente pentru un creier sănătos. De la meniul adecvat, până la obiceiul de a face mişcare zilnic, multe lucruri sunt de ajutor pentru un creier sănătos.

10 secrete pentru un creier sănătos

1. Fă zilnic exerciții fizice! Poate că nu prea-ți vine a crede, dar se pare că acestea au numeroase efecte benefice asupra sănătății tale, inclusiv asupra creierului. Odată cu creșterea fluxului de sânge, se mărește nivelul de oxigen, combustibilul primar al creierului. O simplă plimbare în aer liber este cu adevărat benefică. Nu uita să faci mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi pentru un creier sănătos!

2. Pune la treabă emisfera stângă… Sudoku, puzzle-uri, integrame, şah, acestea sunt moduri simple de stimulare a emisferei stângi a creierului. Dacă le pui în practică, atunci creierul tău va primi o porție de dopamină, o substanță chimică naturală excelentă pentru sănătatea cerebrală.

3. Emisfera dreaptă. Orice bucurie artistică aveai în copilărie (să cânți, să pictezi, să modelezi), trebuie să o continui la maturitate, pentru un creier sănătos! Acest lucru stimulează partea creativă a creierului.

4. Oprește știrile! Acestea irită creierul. Dat fiind conținutul de informații negative de care ai parte zilnic, e mai bine să-ți cumperi ziare, ca să nu fii cu totul rupt de realitate, dar evită televizorul, mai ales seara, înainte de culcare.

5. Scapă de grăsimile trans! În deceniile care au urmat introducerii acestui tip de grăsimi în alimentație, au apărut la nivel global mai multe boli de inimă, probleme cerebrale, diabet de tip II. Așadar, uită-te bine pe etichete şi alege cu grijă doar alimentele sănătoase.

6. Omega-3 și 6, combustibil pentru creier. Trebuie să ştii că ai nevoie de cantități egale de Omega-3 şi 6 în dieta ta, dar și de alți nutrienți benefici. Completează-ți meniul cu cereale, semințe, fructe și legume!

7. Relaxare și aer curat. O cură de detoxificare de două ori pe an este mai mult decât necesară. Mergi în vacanță, cât mai departe de marile orașe, inspiră aerul curat de munte ori de la țară! Nu e un mit, chiar îți oxigenează creierul și-l ajută să funcționeze mai bine.

8. Lumina soarelui. Toți suntem dependenți de lumina soarelui. Avem nevoie de o oră de soare pe zi pentru a beneficia de un nivel adecvat de serotonină în creier. În lipsa luminii naturale, apar probleme precum depresia și lipsa concentrării.

9. Meditația. Aduce două schimbări majore: una se referă la relaxarea creierului, ceea ce-i aduce și un echilibru chimic, iar cea de-a doua constă în „recablarea” creierului la adevăratele priorități ale sale și, implicit, ale tale. Meditația îţi îmbunătățește starea de spirit, somnul, reduce stresul și-i dă sănătate pe pâine creierului tău!

10. Somnul adecvat. Să nu subestimezi niciodată puterea somnului! Ai nevoie de somn profund pentru a menține creierul sănătos. Ideal este să n-ai parte de treziri nocturne, fiindcă acestea afectează nivelul de relaxare cerebrală…

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies