3 tratamente care te scapă de varice

Share

Conform statisticilor, peste 80% dintre fetele si femeile care au intre 10 si 30 de ani sufera de varice, aceasta boala incepand sa afecteze din ce in ce mai multi tineri.

3 tratamente care te scapă de varice

Varicele sunt niste vene varicoase umflate, albastrui, care pot aparea la orice varsta, chiar si la nastere, din cauza malformatiilor sistemului vascular al membrelor pelvine. Frecventa si complicatiile aparute din cauza aceste boli cresc odata cu trecerea anilor.

Iata ce trebuie sa stii:

Tratamente
Fiecare tip de tratament (chirurgical sau cu laser) are anumite indicatii care variaza in functie de pacient, dar si de stadiul bolii, insa conteaza si varsta, sexul sau profesia pacientului. De obicei, varicele se „rezolva” prin chirurgie. Laserul este asociat cu odihna la pat, cu picioarele ridicate pe perne, insa este indicata si utilizarea ciorapilor elastici pe membrele pelvine.

Tratamentul chirurgical
Cel mai mare dezavantaj al acestui tip de interventie este cel al duratei de spitalizare, care este destul de mare, circa o saptamana. In plus, leziunile aparute in urma interventiei au nevoie de ceva timp pana sa se vindece…

Tratamentul cu laser
Se recomanda acest tip de tratament inca de la inceputul bolii si, spre deosebire de cel chirurgical, acesta nu implica bisturiul si nu ai nevoie de zile de spitalizare pana cand iti vei putea relua activitatile zilnice. In plus, nici nu raman cicatrici, asa ca nu iti va fi afectata viata in niciun fel, doar ca interventia este mai costisitoare, deoarece necesita o aparatura mai scumpa, kituri speciale, consumabile de unica folosinta aduse din alte tari, dar si specializarea medicului care va iti va „remedia” problema.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news