HomeSANATATEMEDICINA PREVENTIVA 5 exerciții de relaxare pentru oamenii grăbiți

5 exerciții de relaxare pentru oamenii grăbiți

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,4K views
5-exerciții-de-relaxare-pentru-oamenii-grăbiți in ARTICOLE SLIDER

Nu aveţi timp? Înseamnă că cele cinci exerciţii de relaxare pe care vi le propunem sunt binevenite. Practicaţi-le „printre picături”.

5 exerciții de relaxare pentru oamenii grăbiți

1. Lăsaţi-vă fantezia să hoinărească
Culcaţi-vă pe podea, închideţi ochii şi respiraţi adânc de câteva ori. Gândiţi-vă la un loc frumos, pe care l-aţi mai văzut sau vi-l imaginaţi acum pentru prima dată. O poiană verde presărată cu flori, un lan de grâu legănându-se în bătaia vântului, dealuri cu contururi blânde, un lac de munte cu apă limpede, întinderi acoperite de zăpadă.

Încercaţi să vă imaginaţi cum vă înviorează aerul curat. Forţaţi-vă să auziţi glasul păsărelelor, clipocitul unui pârâu. Lăsaţi gândurile să treacă pe lângă dvs. ca norii pe bolta cerească. Refuzaţi „urgenţele”, „temele” cotidiene, grijile ce trebuie puse cap la cap. Lăsaţi-vă fantezia să hoinărească.

2. Pluta
Culcaţi-vă pe spate, cu mâinile întinse în sus şi cu palmele spre tavan. Simţiţi-vă corpul de parcă ar pluti pe suprafaţa unei ape, mânat şi legănat uşor de valuri.

3. „Scufundaţi-vă” în podea
Imaginaţi-vă că vă „scufundaţi” încet în podea. Concentraţi-vă asupra fiecărei părţi a corpului: călcâie, gambe, coapse, fese, spate, gât, umeri, cap. Fiecare in parte trebuie să „atârne”, să cadă in podea. incercaţi să lăsaţi şi gândurile să se scufunde. Ca şi când v-aţi elibera de o povară grea pe care o aruncaţi într-un lac şi o urmăriţi cum dispare incet-incet in apă.

4. Treceți-vă degetele prin păr
Împingeţi pielea capului, apăsând-o uşor cu toate cele zece degete. Doar câteva minute şi tot corpul s-a relaxat.

5. Faceți-vă curaj cu „afirmaţii” pozitive
Este vorba de propoziţii cu conţinut pozitiv, care exprimă, de fapt, împlinirea dorinţelor dvs. Rostiţi-le seara, la culcare, sau dimineaţa, imediat după ce vă treziţi. Cu cât sunt mai scurte, cu atât sunt mai eficiente. De exemplu: „Mă simt bine” sau „Sunt calmă şi relaxată”. Cea mai cunoscută „afirmaţie” îi aparţine francezului Emile Coue (1857- 1926), ajuns — datorită ei — un fel de „vindecător” al mulţimii. Ea sună astfel: „Din zi în zi, în toate privinţele, îmi merge din ce în ce mai bine”. Autosugestia (chiar dacă uneori seamănă a păcăleală) face minuni…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed