Home SANATATEMEDICINA PREVENTIVA Acidul sucurilor naturale de citrice afectează smalțul dinților

Acidul sucurilor naturale de citrice afectează smalțul dinților

autor Elena Yvette
80 vizualizari

Conform celor mai noi studii acidul sucurilor naturale de citrice provoca eroziunea mai puternica a dintilor decat se credea inainte. Acidul prezent in sucurile de portocale este foarte puternic si poate chiar sa dizolve tot smaltul.

Acidul sucurilor naturale de citrice afectează smalțul dinților

Studiu: Sucul de portocale demineralizeaza smaltul

Acest studiu a fost realizat prin intermediul unui microscop performant, cu ajutorul caruia s-au putut observa efectele negative care le au aceste sucuri de citrice asupra dintilor nostri. Rezultatele acestui studiu prezinta faptul ca sucurile din portocale demineralizeaza smaltul, astfel favorizand aparitia sensibilitatilor dentare dar si a cariilor. Pentru ca efectele sa fie diminuate cea mai buna si simpla metoda este utilizarea unui pai.

Sucurile pot sa anuleze efectul medicamentelor

Acest studi a venit la putin timp dupa ce altul a descoperit ca unele sucuri de fructe pot sa reduca semnificativ efectul anumitor medicamente utilizate pentru tratarea anumitor afectiuni, cum ar fi cancerul, afectiuni ale inimii sau hipertensiunea. Astfel, sucurile de portocale, grepfruit sau mere pot sa anuleze efectul antibioticelor.

Semne ca dintii tai au fost afectati de acizi
Transparenta. Poti sa iti privesti cu atentie marginea dintilor, iar daca acestea sunt mai transparente fata de restul dintelui, mai mult ca sigur au fost afectati de acizi
Decolorare. Intotdeauna dintii ingalbeniti sunt afectati deoarece aceasta culoare vine de la dentina, ce se afla sub smalt, iar cand acesta se erodeaza, dentina se face mai vizibila
Fisuri. Acestea reprezinta un alt semn al acestei „afectiuni”
Sensibilitate. Acizii pot sa provoace sensibilitate atat la rece cat si la cald.

Cum iti poti proteja dintii de acizi?
-reducerea consumului de bauturi acidulate
-mestecarea gumei fara zahar dupa fiecare masa atunci cand nu ne putem spala pe dinti
-periajul dentar
-consultarile stomatologice

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies