HomeSANATATEBOLI SI TRATAMENTE Anasonul – un aliat pentru o digestie ușoară

Anasonul – un aliat pentru o digestie ușoară

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/02/Anason1.jpg

Anasonul este probabil condimentul cu cea mai mare notorietate, fiind utilizat în gastronomia majorităţii popoarelor încă din antichitate.Anasonul

Anasonul este considerat un aliat de nădejde atunci când ne confruntăm cu probleme de digestie. Cele mai des întâlnite probleme digestive au nevoie de un tratament cu plante. Acestea au un rol mult mai important asupra organismului, decât medicamentele.

Anasonul are rol vindecător

Este cunoscut ca având proprietăți vindecătoare asupra organismului. În Antichitate, era extrem de apreciat și de folosit datorită acestor proprietăți.

Ce este anasonul?

Anasonul este o plantă aromatică, ale cărei semințe sunt folosite în industria alimentară, farmaceutică, dar și cosmetică, totodată. Semințele de anason sunt foarte sănătoasă, conținând 18% proteine, 23% acizi grași și 25% fibre. Aroma anasonului este una extrem de puternică datorită uleiului esențial care se regăsește în anason, ulei numit anetol.

Sursă de minerale

Este și o sursă puternică de minerale, cum ar fi fierul, magneziul, calciul, zincul, potasiul, cupru, semințele de anason fiind foarte sănătoase. Aceste semințe, precum și mineralele pe care le conține anasonul sunt benefice pentru sistemul cardiovascular, sistemul osos, dar și pentru o bună circulație a sângelui.

Beneficiile anasonului pentru sănătate

Anasonul are rolul de a îmbunătăți digestia. Are efecte terapeutice pentru sistemul nostru digestiv. Dacă avem probleme cu diareea, durerile abdominale, flatulențele sau gastrita, este cel mai bun aliat pe care-l putem folosi pentru a ne trata de aceste probleme. De asemenea, anasonul are rol puternic împotriva stărilor de vomă sau a grețurilor.

Un alt beneficiu al anasonului este tratarea insomniilor. Ceaiul preparat din semințele de anason este perfect pentru insomnii. Pentru a vă bucura din plin de efectele acestui ceai, trebuie doar să introduceți semințele de anason în apă fierbinte, după ce ați oprit deja focul la aragaz, pentru a evita evaporarea uleiurilor esențiale provenite din anason.

Dacă aveți probleme cu astmul, iată încă o întrebuințare a semințelor de anason, care au proprietăți expectorante, benefice pentru persoanele care suferă de astm sau orice alte probleme ale aparatului respirator.

Sănătatea orală poate fi, de asemenea, tratată cu ajutorul anasonului, datorită proprietăților antimicrobiene și antibacteriene ale semințelor de anason. O astfel de infuzie, cu semințe de anason poate înlocui perfect apa de gură din comerț.

Are efect calmant, tot datorită semințelor cu proprietăți calmante, care pot fi folosite pentru relaxare, pentru reducerea stresului sau combaterea anxietății.

De asemenea, reglează menstruația, dar și ameliorează durerile din această perioadă, având efecte antispasmodice.

Anasonul, perfect pentru problemele cu digestia

Atunci când ne confruntăm cu probleme ale aparatului digestiv, anasonul ne sare în ajutor. Acesta trebuie consumat sub formă de infuzie, mai exact 2 lingurițe de plantă la 250 ml apă. Se lasă la infuzat 15 minute, după care se poate consuma. Consumul normal al infuziei de anason este de 2 căni/zi, cu jumătate de oră înainte de masă. Atunci când folosim anasonul împotriva digestiei, trebuie să știm că anasonul are acțiune tonică digestivă, inhibând procesul de fermentație la nivelul intestinelor.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed