Cauzele anemiei

autor Elena Yvette
651 views 2 minute timp de citit

Anumite persoane se simt obosite si au adesea dureri de cap. Cel mai indicat este sa se faca analiza sangelui, care poate spune daca exista sau nu anemie ori deficiente calitative si cantitative ale hemoglobinei, molecula ce se regaseste in globulele rosii.

anemiei

Anemia este cea mai frecventa boala de sange care afecteaza atat persoanele tinere, cat si pe cele in varsta. Femeile sunt de doua ori mai predispuse la aparitia anemiei decat barbatii, deoarece in timpul ciclului menstrual se epuizeaza mai mult fier prezent in organism.

Anemia poate fi cauzata de lipsa de fier sau de vitamine, dar exista peste 400 de variante de anemie, multe dintre ele fiind foarte rare.

Cauzele anemiei:

• Cateva dintre cauze au la baza numarul redus de celule rosii pe care le produce maduva, dar si distrugerea rapida a lor.

• O hemoragie severa poate duce, de asemenea, la o anemie temporara, pana cand organismul va produce sangele care tocmai a fost pierdut.

• Pierderile de sange, chiar si in cantitati reduse, pot duce la anemie, daca dieta este una saraca in vitamine si minerale. Cazurile de anemie intalnite cel mai frecvent au la baza lipsa fierului si/sau a acidului folic (vitamina B9)…

Chiar daca nu este o afectiune, anemia poate insemna inceputul unor boli mai grave, iar alimentatia sanatoasa, dar si suplimentele alimentare specifice pot elimina deficientele elementelor nutritive.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies