Home Cea mai buna dieta pentru a preveni cancerul de stomac

Cea mai buna dieta pentru a preveni cancerul de stomac

autor Nicula Clara
Data publicării: Data actualizării: 2,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/10/Ce-mai-buna-dieta-pentru-a-preveni-cancerul-de-stomac.jpg

Cancerul de stomac omoara peste un milion de oameni anual. Apare mai des in anumite parti ale lumii, cu precadere in Asia. De cele mai multe ori, cancerul la stomac nu este detectat la timp. Nu simti vreo umflatura si nu apare nimic la razele X. Pana cand este descoperit, de obicei la o endoscopie, devine foarte greu de tratat.

1

Asta este vestea rea. Vestea buna e ca anumite mancaruri te pot proteja pentru a preveni cancerul de stomac. Unele alimente reduc riscul aparitiei cancerului de stomac. Alte alimente pot fi daunatoare si noi stim exact care sunt acestea.

Produse care lupta contra cancerului de stomac
Citricele: nu este un secret ca portocalele, mandarinele si clementinele ne dau vitamina C. Sunt printre cele mai bogate surse de vitamina C. Aceasta vitamina ajuta mai mult decat la combaterea racelilor: lupta si impotriva cancerului.

Vitamina C anuleaza radicalii liberi, care sunt niste compusi periculosi ce ajung in metabolism. Cum masinile elibereaza gaze de esapament si fabricile elibereaza fum, tot asa si reactiile chimice din corp produc radicali liberi care pot afecta ADN-ul. Un ADN degradat este primul pas in aparitia cancerului. Vitamina C activeaza un scut care neutralizeaza radicalii liberi pe masura ce se formeaza.

Nu trebuie sa mananci cate o galeata de citrice ca sa te protejezi de cancer. Un fruct pe zi este de ajuns. Citricele contin si alti nutrienti numiti flavonoizi, care inhiba celulele canceroase ce-ti invadeaza tesuturile sanatoase. Flavonoizii nu se gasesc in miez, ci in coaja. Sa adaugi putina coaja de portocala in salata ta nu o va face doar frumoasa, ci si sanatoasa. Asadar, citricele te ajuta in doua moduri: vitamina C stopeaza cancerul, iar flavonoizii inhiba celulele canceroase.

Morcovii: portocaliul din ei este betacarotenul, un antioxidant puternic. Acesta anihileaza radicalii liberi la fel ca vitamina C. Vitamina C ajuta fluxul sangvin, neutralizand radicalii liberi, in timp ce betacarotenul portejeaza suprafata celulelor.

Cartofii dulci: si acestia sunt bogati in betacaroten, dupa cum poti vedea in nuanta de protocaliu pe care o au. Dar mai contin un ingredient secret numit acid cafeic. Nu are legatura cu cafeina, cafeaua sau cappuccino. Acidul cafeic opreste alimentarea cu sange a tumorilor.

Legumele Allium: usturoiul este o astfel de planta. La fel sunt cepele, salotele, arpagicul. Cand sunt pe rafturile magazinelor, nu au un miros foarte puternic. Dar daca iei un catel de usturoi si il tai, vei simti imediat aroma lui puternica. Acest miros este, de fapt, alicinul. Alicinul lupta cu cancerul. Se formeaza din compusi naturali in usturoi si este eliberat cand acesta este zdrobit.

Nu e nevoie sa mananci o capatana intreaga de usturoi. Chiar si un catel sau doi pe zi ofera beneficii sanatatii conform relatărilor nejm.org. Dar fii atenta: zdrobeste intai catelul de usturoi si apoi asteapta zece minute inaine de a-l gati, pentru a permite alicinului sa se formeze. Daca esti nerabdatoare si il gatesti prea repede, vei opri formarea alicinului.

Citricele, morcovii, cartofii dulci si plantele din familia usturoiului te ajuta pe termen lung sa previi cancerul de stomac. Dar trebuie sa faci mai mult decat sa te protejezi.

Alimente care trebuie evitate
Carnea procesata. Carnea care este pastrata prin afumare sau adaugare de nitriti se numeste „carne procesata”. Acest grup include carnati, sunca, slanina si, bineinteles, hotdogul. Aceste produse sunt legate de aparitia cancerului de tract digestiv, inclusiv a celui de stomac.

Multi medici recomandau sa consumam acest fel de carne cu moderatie, dar acum recomanda sa evitam in totalitate carnea procesata.

Mancarurile sarate. Corpul are nevoie de o cantitate foarte mica de sare pentru o functionare normala. Cei mai multi dintre noi consumam mai multa sare decat avem nevoie. Consumate in exces alimentele sarate au legatura cu cancerul de stomac. Ai grija cate chipsuri consumi, cata branza, cate produse conservate mananci…

Heliobacter pylori. Aceasta este o bacterie, nu o mancare. Duce la gastrita si la ulcer. Multi oameni au aceasta bacterie. Medicii te pot testa si, daca ai aceasta bacterie, o poti trata cu antibiotice.

Save

Citește și: Migdalele – ideale pentru bolile de piele

Abonează-te pe:Yve.ro news