HomeSANATATEMEDICINA PREVENTIVA Cum să prevenim eficient alergia la polen

Cum să prevenim eficient alergia la polen

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 997 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2013/03/Cum-să-prevenim-eficient-alergiile-la-polen.jpg

Alergia la polen își face apariția mai ales primăvara, când înfloresc copacii. Există mai multe tratamente și remedii care vă vor ajuta să faceți față.

Nu lăsați polenul să intre în casă. Dacă alergia la polen vă cauzează multe neplăceri, poate v-ați gândit să achiziționați un sistem de filtrare a aerului, în speranța de a îndepărta polenul și praful iritant din locuința dvs.

Dar, potrivit unor studii de specialitate, deși aceste aparate relativ costisitoare pot filtra într-o bună măsură aerul, ele nu par să fie eficiente odată ce alergia la polen s-a produs. Tot atât de important este să nu deschideți ferestrele. După unii specialiști, aceasta este cea mai eficientă măsură de prevenire a alergiilor la polen.

Remedii pentru alergia la polen

– În timpul sezonului evitați pe cât posibil să stați afară un timp mai îndelungat, mai ales când este vânt și în perioada de vârf a polenizării (adică între orele 5 si 10 ale dimineții). De asemenea, evitați plimbările prin parcuri și grădini publice sau ieșirile la iarbă verde.

– După ce v-ați întors acasă, faceți un dus pentru a spăla polenul care s-a așezat pe părul dvs., pentru a împiedica depunerea lui pe pernă în timpul somnului.

– Tundeţi frecvent iarba din curte sau grădină, pentru a nu produce spic, sau mai bine angajați pe cineva să facă această operațiune pentru dvs. Dacă nu, purtați o mască în timp ce lucrați în grădină, pentru a evita contactul cu polenul.

– Nu uscați lenjeria de pat în aer liber. Cearceafurile ude captează rapid polenul cu care veți intra în contact seara, la culcare.

– Evitați poluarea. Unele date științifice arată că poluarea din marile orașe este responsabilă în mare măsură de creșterea sensibilității organismului la polen. De aceea, alergicii trebuie să fie atenți şi la orele de vârf ale poluării, care corespund în general cu perioadele de trafic urban maxim de dimineața și după-amiază.

– Renunțați la fumat. Deși nu există o relație directă între alergia la polen și fumat, se știe că acest obicei agravează maladiile respiratorii…

– Indiferent ce tratament complementar ați urma pentru alergia la polen, este bine să consultați mai întâi un medic, și aceasta din mai multe motive: în primul rând, deoarece trebuie să determinați cât mai precis la ce anume sunteți alergic. S-ar putea să aveți o alergie la acarieni sau la blana animalelor, ori la fulgi, după cum este posibil să aveți o rinită nealergică, ale cărei simptome sunt asemănătoare cu alergia la polen. În al doilea rând, dacă deja efectuați un tratament cu medicamente antihistaminice și utilizați și un supliment cu aceleași efecte, s-ar putea ca activitatea antihistaminică a organismului dvs. să fie prea puternică, ceea ce poate crea probleme nedorite.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed