Home SANATATEMEDICINA PREVENTIVA Cum scapam de carii?

Cum scapam de carii?

autor Elena Yvette
850 views

Pentru a intelege cum se previn cariile, trebuie sa stim cateva lucruri:

Cum scăpăm de carii

Cresterea rezistentei naturale a dintelui la atacul acid
Rezistenta dintilor la carii este influentata de eruptia din cavitatea bucala. O dieta echilibrata si sanatoasa va favoriza formarea unor dinti bine protejati si rezistenti la carii.

O metoda foarte buna este administrarea unor preparate bazate pe fluor atunci cand avem de la un an pana la 18 ani, atunci cand se formeaza dantura definitiva. Preparatele duc la formarea unui smalt de o calitate buna, iar fluorapatita este mai rezistenta la atacurile acide. Dintii erupti au o dimensiune si forma care vor favoriza buna curatare a lor, iar partea buna este ca nu exista efecte secundare ale flourului administrat in cantitatile corespunzatoare.

Prevenirea depunerii placii dentare si indepartarea eficienta a ei
Pentru a se putea preveni depunerile placii dentare, va fi nevoie de un periaj al dintilor efectuat in mod corect, de doua ori in fiecare zi, adica dimineata si seara…

Reducerea substratului fermentativ
Pentru ca substratul fermentativ sa fie redus, va fi nevoie ca inca din copilarie si adolescenta, alimentatia sa contina cantati foarte reduse de alimente rafinate excesiv, iar dulciurile trebuie inlocuite cu fructe, legume si paine integrala.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed