Dieta pentru creier

Share

Tot ceea ce mănânci te influenteaza, iar o dieta pentru creier este benefica. Orice alimente ai consuma, acestea sunt transformate de organism în energie care se distribuie apoi în tot corpul, iar creierul primeşte o mare parte din ea.

Dieta pentru creier

N-ar fi minunat să primeşti zilnic pe tavă un meniu gata preparat, numai bun pentru un creier sănătos? Alege cele mai bune alimente pentru a crea o dieta pentru creier.

Grăsimi şi zaharuri

Pentru a da ce-i mai bun, creierul are nevoie de grăsimi şi zahăr. Poate părea surprinzător, având în vedere cât de frecvent suntem avertizaţi să stăm departe de aceste două substanţe. Totuşi, creierul este singurul organ care-şi atrage aproape toată energia din glucoză.

Cheia este să alegem o dieta pentru creier cu: uleiuri vegetale, nuci, avocado, miere, fructe.

Porţia zilnică de Omega in dieta pentru creier!

Deficitul de Omega-3 şi 6 pe termen lung poate afecta serios capacitatea de concentrare, învăţare şi memorare. Alegerile tale alimentare trebuie să cuprindă produse care au în compoziţie acizi graşi.

Aceştia se găsesc în nuci şi alune, în seminţele de in, peşte şi în seminţele de chia: acestea conţin de opt ori mai mult Omega 3 decât somonul.

Glucoza

Glucoza este esenţială pentru menţinerea la nivel optim a neurotransnniţătorilor din creier.

Câteva surse sunt iaurtul, colina (prezentă în ouă şi soia) şi acidul folic (din spanac şi suc de portocale).  Bomboanele şi pâinea albă cresc brusc nivelul de glucoză, iar asta nu-i aduce niciun beneficiu creierului tău.

Antioxidanţii, spaima radicalilor liberi

Radicalii liberi duc la distrugerea celulelor creierului. În acest punct, îşi intră in rol antioxidanţii, cei mai de temut duşmani ai radicalilor liberi…

Surse: ceai verde, afine, mure, zmeură, cireşe, prune, căpşuni, stafide, struguri, varză, nuci, migdale, seminţe de in, usturoi, peşte de apă rece, cafea organică şi ceai organic.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente