Faceți față frigului prin mijloace naturale

Share

Frisoane, mâini și picioare reci, stare de disconfort general… Puteţi combate aceste probleme specifice sezonului rece punând în practică anumite diete pentru iarna. Iată, în cele ce urmează, câteva dintre cele mai utile modalităţi de a vă reveni seara când nu reusiţi să scăpati de frigul care v-a intrat în oase peste zi.

Faceti-fata-frigului-prin-mijloace-naturale

Când ajungeţi acasă sau înainte de a înfrunta temperaturile scăzute de afară, adoptati câteva metode naturale pentru a vă încălzi. Sunt mult mai benefice decât supraîncălzirea locuinței care favorizează dezvoltarea bolilor de sezon precum răcelile, guturaiul, alergiile şi, nu în ultimul rând, perturbă calitatea somnului.

Masaje care încălzesc

După baie, înainte de a ieşi din casă sau în timpul zilei, când simțiți că v-a cuprins frigul, masaţi-vă corpul. Masajul stimulează schimbul de celule la nivelul pielii, hrăneşte epiderma şi menține căldura naturală a organismului.

Preparați-vă singuri soluţla de masaj. Amestecaţi o picătură de ulei de mirt, unul-două grame de piper negru măcinat şi un gram de pulbere de santal. Diluați amestecul de pulberi într-o lingură de ulei de migdale dulci sau în ulei de măsline. Folosiţi soluţia pentru a vă masa. Pune rapid sângele în mişcare încălzind rapid şi ajută la degajarea căilor respiratorii în caz de răceala sau gripă.

Unguentele care încălzesc. Astfel de produse sunt utilizate mai ales de către sportivi pentru a se încălzi înainte de un antrenament la rece. Ele difuzează o senzaţie uşoară de căldură în tot corpul, favorizează vasoconstricţia şi accelerează circulatia periferică. Masaţi partea superioară a spatelui şi toracele cu podul palmei. Nu folosiţi prea mult produs, ca sa nu încingeţi prea tare pielea. Acest tratament nu este recomandat celor care suferă de boli de inimă.

De reținut: uleiul de masaj cu arnică este, de asemenea, util în combaterea senzației de picioare şi mâini reci. De asemenea, vă puteţi masa corpul cu un amestec pe bază de mentol, camfor şi uleiuri esenţiale de lămâie şi portocală.

Băuturi reconfortante

Nimic nu este mai potrivit după ce aţi îndurat frigul de afară ca o băutură caldă. Cele mai bune sunt, fără îndoială, ceaiurile din plante care, pe lângă efectul reconfortant, ajută la calmarea tusei, atenuează simptomele de răceală sau gripă, înlătură durerile de gât şi facilitează respirația.

Soluție cu miere: într-o ceaşcă de apă fierbinte topiți o lingură de miere de rozmarin sau de brad, adăugaţi o picătură de ulei esenţial de niaouli şi o picătură de ulei esenţial de cimbru. Beţi două ceşti pe zi.

Bogată în zaharuri simple, mierea are efect energizant şi creşte rezistenţa organismului la frig.

Ceaiuri și citrite: acestea din urmă îmbogăţesc într-un mod pe cât de plăcut, pe atât de benefic calitatea ceaiurilor. Să nu uitam că sunt unele dintre cele mai importante surse de vitamina C naturală, element de o importanţă majoră în stimularea imunităţii. Pentru a păstra nealterat conţinutul de vitamina C, o vitamină sensibilă la căldură, adăugati sucul de fructe în ceai chiar înainte de a-l bea.

Cimbru cu lămâie. Turnaţi peste o lingură de frunze uscate o ceaşcă de apă fierbinte, lăsaţi să clocotească două minute, filtraţi, adăugaţi zeama de la o jumătate de apoi îndulciți cu miere şi beţi.

Eucalipt şi portocală. Fierbeţi două-trei frunze mărunţite ceaşcă de apă timp de trei minute. Filtraţi, adăugaţi sucul de la o jumătate de portocală, îndulciţi cu miere şi beţi…

De reținut: formulele de ceaiuri pentru iarnă oferă o stare de confort şi, în plus, ajută la eliberarea căilor respiratorii.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news