HomeSANATATEBOLI SI TRATAMENTE Învață cum să previi micoza vaginala

Învață cum să previi micoza vaginala

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
Învață-cum-să-previi-micoza-vaginala-e1454157470804 in BOLI SI TRATAMENTE

Sfaturi profilactice suplimentare

1. Spălaţi-vă doar la suprafaţă zona intimă, de una-două ori pe zi, din faţă înspre spate. În nici un caz nu faceţi duşuri vaginale, nu folosiţi sprayuri sau şerveţele igienice iritante, săpunuri pentru bebeluşi! Puteţi utiliza în siguranţă apă călduţă şi un gel special pentru toaleta intimă. Produsele antibacteriene sunt rezervate pentru perioada în care micoza se manifestă.

Învață cum să previi micoza vaginala

2. Pe parcursul raporturilor sexuale, nu alternaţi penetrarea anală cu cea vaginală în cadrul aceluiaşi raport. Spălaţi-vă mâinile şi regiunea vulvară imediat după incetarea contactului sexual.

3. Să preferaţi lenjeria intimă de bumbac sau măcar prevăzută cu un astfel de material in zona vulvară. Să nu utilizaţi tampoane decât în perioada menstruaţiei şi feriţi-vă să purtaţi haine prea strânse pe corp…

Maladia apare adesea cu puţin înainte de instalarea menstruaţiei sau imediat după încetarea ei, ca urmare a modificării pH-ului vaginal (nivelul de aciditate), dar şi a folosirii tampoanelor igienice mai mult de cinci ore. Tratamentele prelungite cu abtibiotice, precum şi premenopauza predispun la apariţia micozelor vaginale. Aceste boli se transmit prin contaminare externă, contact sexual normal sau cu un obiect (sex-toy).

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed