Home SANATATEMEDICINA PREVENTIVA Iubirea, medicament pentru creier

Iubirea, medicament pentru creier

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
Iubirea-medicament-pentru-creier in MEDICINA PREVENTIVA

Oamenii de ştiinţă au descoperit un lucru uimitor: iubirea pasională acţionează asupra creierului asemenea unui medicament de relaxare sau a unui generator de energie.

Iubirea, medicament pentru creier

Cercetătorii au scanat prin rezonanţă magnetică creierul a zece femei și șapte bărbaţi care susţineau că sunt profund îndrăgostiţi, în timp ce subiecţii priveau diverse fotografii cu chipuri omenești— unele erau chiar ale persoanelor iubite, altele fiind asemănătoare cu acestea.

Descoperire uimitoare
În urma investigaţiilor, creierul participanţilor a reacţionat la fotografiile celor dragi, dând răspunsuri emoţionale în aceleași zone care sunt implicate, în mod normal, în procesele de motivaţie și recompensă. Unul dintre cercetătorii implicaţi în studiu spunea că „iubirea intensă, pasională acţionează asupra creierului asemenea unui drog în cazul dependenţilor”.

Iubiți-vă mult!
Experţii spun că dragostea romantică este una dintre cele mai puternice emoţii de care creierul uman este capabil. Iubirea stimulează activitatea cerebrală, creierul este în continuă alertă în prezenţa partenerului și uneori merge până la extrem pentru a obţine atenţia şi afecţiunea acestuia…

Iubire intensă, neuroni activi
Zona de recompensă suprapusă sentimentului de iubire este, de asemenea, centru de plăcere, parte esenţială a creierului absolut necesară pentru supravieţuirea lui. Așadar, putem spune, pe bună dreptate, că iubirea intensă menţine creierul activ și îi stimulează capacitatea la cote maxime.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed