HomeSANATATEMEDICINA PREVENTIVA Locul de munca influenteaza depresia

Locul de munca influenteaza depresia

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 873 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2014/07/Locul-de-munca-influenteaza-depresia.jpg

Irascibilitatea si tristetea pot surveni de la locul de munca. Noile cercetari au demonstrat ca unul din cinci oameni care detin un loc de munca sufera de anxietate sau depresie. Drept urmare, locul de munca poate reprezenta cel putin una din cauzele aparitiei anxietatii sau depresiei.

Locul de munca influenteaza depresia

Si daca locul de munca afecteaza angajatul, asta inseamna ca rezultatele muncii acestuia nu vor fi roditoare, ci un adevarat esec.

Cel mai important factor, in acest moment, este reprezentat de nesiguranta locului de munca, la care se mai adauga si problemele de sanatate ale fiecarei persoane in parte. Din nefericire, majoritatea angajatilor nici nu constientizeaza ca au nevoie de tratament.

Semne ale stresului la locul de munca

Specialistii au concluzionat ca, in cazul persoanelor care au un loc de munca si sunt diagnosticate cu depresie, exista trei semne universale. In situatia in care prezentati unul din aceste semne si simptome, este necesar consultul medical de specialitate:

•    in cazul absentei placerii, se poate remarca si lipsa de interes pentru activitatea sexuala, lipsa apetitului alimentar, dezinteresul fata de pasiunile proprii;
•    in cazul insomniei, se vor remarca semnele specifice acestei stari, intrucat pacientul nu va putea dormi mai mult de doua ore pe noapte;
•    in cazul aparitiei gandurilor sinucigase, se va apela de urgenta la medicul de specialitate.

Specialistii recomanda ca in situatia in care apar primele semne specifice depresiei sa se consulte de urgenta psihiatrul sau pshioterapeutul, pentru a evita urmatoarele etape ale depresiei, care ar putea fi devastatoare.

In vederea imbunatatirii starii pacientului depresiv, se recomanda o crestere a nivelului de socializare, de sustinere si de suport pentru persoanele apropiate, fie ca este vorba despre membrii familiei, sau despre prieteni. Interactionarea cu cei din jur si sustinerea morala a celorlalti pot imbunatati semnificativ starea pacientului intr-un timp record.

In cazul in care schimbarile in bine intarzie sa apara, se recomanda interventia de tip medical…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed