HomeSANATATEMEDICINA PREVENTIVA Regimul antiulceros

Regimul antiulceros

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 937 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/11/Regimul-antiulceros.jpg

Dieteticiartul german E. Schneider recomandă, pentru tratarea afecţiunilor caracterizate de hiperaciditate gastrică, următorul regim, dur, dar foarte eficient.

Regimul antiulceros

Prima zi: post total (se permite cel mult consumul unor cantităţi moderate de infuzie de muşeţel, mentă sau ceai negru foarte diluat).

Următoarele sase zile: suc de morcovi, diluat cu apă în părţi egale, supa de zarzavaturi, lapte. Se iau cinci mese pe zi (la orele 7:00, 10:00, 13:00, 16:00, 19:00), care constau în preparate din zeama rezultată din fierberea orezului, grâului, porumbului, orzului, ovăzului sau sfeclei, uşor sărate sau îndulcite cu miere, sucuri de fructe amestecate în părţi egale cu apă fiartă şi răcita. Se mai poate mânca supă de banane proaspete şi lapte, îmbogăţită eventual cu germeni de grâu.

Zilele 8-17: se adaugă în alimentaţie piure de cartofi cu unt, piept de pui, gălbenuş de ou, fulgi sau germeni de griu, prune uscate înmuiate în apă sau seminţe de in (pentru reglarea scaunului).

Zilele 18-27: se adaugă în alimentaţie legume verzi şi rădăcinoase foarte fragede, morcovi raşi şi fructe crude, mai ales smochine proaspete.

Dacă acest regim a putut fi dus la bun sfârşit, se poate trece treptat la un regim lacto-vegetarian, apoi la un regim alimentar normal (cu evitarea condimentelor, a sosurilor, cărnii prăjite, conservelor, mezelurilor, afumăturilor, verzei călite, ridichilor, alcoolului, tutunului, cafelei)…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed