Remedii în caz de insolație

Share

Insolaţia este o consecinţă a expunerii în exces la soare. Se manifestă prin dureri de cap, stări de greaţă, vomă, ameţeli. În lipsa unui tratament adecvat, boala se poate agrava.

Remedii în caz de insolație

Soarele puternic este foarte dăunător, deși multă lume nu șine cont de acest lucru. Atunci când ne expunem la soare, trebuie să ne asigurăm că avem protecția necesară, astfel, tindem să ne confruntăm cu insolația.

Insolația este o boală greu de suportat pentru majoritatea oamenilor, aceasta datorându-se în principal pierderii abilității corpului uman de a transpira și de a-și regla temperatura internă.

Insolația afectează grav organele interne ale oamenilor, inclusiv creierul și poate duce chiar la deces, motiv pentru care trebuie să ținem cont de următoarele remedii pentru insolație.

Remedii

Bea un pahar de apă amestecată cu o lingură de oțet de mere la temperatura camerei. Oțetul va avea același efect cu cel al băuturilor energizante.

Ceaiul de mentă, sucul de aloe vera, ambele au efect de răcire asupra organismului uman, așa că sunt perfecte ca remedii împotriva insolației.

O cârpă umedă aplicată pe ceafă și alte doua în zonele interioare ale coturilor pentru a ține sub control temperatura corpului este un alt remediu perfect pentru insolație.

Trebuie consumate alimente care suplinesc pierderea de potasiu și magneziu din corp, cum ar fi, de exemplu, legumele cu frunze sau bananele, cerealele sau nucile. De asemenea, un mango crud este fructul perfect recomandat pentru insolație, ajutând la răcirea organismului și ameliorarea simptomelor.

Învelește o ceapă curățată într-o bucată de material și strânge-o până iese sucul din ea, îmbibând textila. Ține compresa pe piept și în spatele urechilor.

Așează câteva prune decojite în apă, lăsându-le acolo până se înmoaie. Zdrobește-le după ce s-au înmuiat și strecoară apa într-un pahar, apoi bea acel lichid.

Stropește corpul bolnavului cu apă sau înfășoară-l într-un cearceaf umed.

Bea un pahar cu lapte bătut, care să nu fie foarte rece, amestecându-l cu un vârf de linguriță de sare.

În cazul insolației, nu se administrează paracetamol sau ampicilină sau orice medicament destinat scăderii febrei, indiferent cât de gravă este problema.

Măsuri de prevenire pentru insolație

Din fericire, insolaţia se poate preveni foarte uşor, cu ajutorul unor măsuri pe cât de simple, pe atât de eficiente.

• Beţi multe lichide, mai ales dacă faceţi efort fizic.

• Adăpostiţi-vă de soare şi de zăpuşeală în timpul orelor de la amiază, când temperaturile au nivelul cel mai ridicat.

• Nu depuneţi eforturi fizice prea mari, în aer liber, atunci când este zăpuşeală sau umezeală.

• Purtaţi îmbrăcăminte răcoroasă, culori deschise, care reflectă razele solare. Nu uitaţi să vă puneţi pe cap o pălărie sau o şapcă.

• Evitaţi substanţele care vă fac să transpiraţi mai mult, precum alcoolul, cofeina, fumul de ţigară, aspirinele.

Consumaţi alimente răcoritoare, care se digeră uşor, cu conţinut mare de apă. Cele mai nimerite sunt fructele proaspete (mai ales pepenele) şi legumele (castraveţii).

Remedii naturale de prim-ajutor

Până la consultarea medicului, puteţi apela la câteva metode la îndemână, pentru ca starea dvs. să nu se agraveze:

•    Puneţi pe frunte, la încheieturi şi la ceafă comprese reci cu apă amestecată cu oţet.

•    Aplicaţi în aceleaşi zone cartof crud, răzuit.

•    Beţi suc de pepene verde sau de castravete..


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente