HomeSANATATEMEDICINA PREVENTIVA Rețete naturiste pentru optimismul dumneavoastră

Rețete naturiste pentru optimismul dumneavoastră

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 964 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2012/10/Rețete-naturiste-pentru-optimismul-dumneavoastră.jpg

– Infuzie de hamei. Se pune o lingură de conuri uscate, bine mărunțite la 250 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat pentru 10-15 minute. Se strecoară. Se bea seara, înainte de culcare.

– Băi cu infuzie de levănțică. Se pune la un litru de apă clocotită un pumn de flori. Se lasă la infuzat pentru 20-30 minute. Se strecoară şi se adaugă la apa de baie din cadă. Se fac 15-20 de băi în serie, câte una pe zi şi se repetă de două ori pe an.

– Infuzie de măghiran. Se pune o linguriţă de plantă mărunţită sau pulbere la 200 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-20 minute. Se strecoară şi se beau două-trei căni pe zi.

– Decoct de măghiran. Se pun una-trei linguriţe de plantă mărunţită în 250 ml apă rece. Se lasă zece minute, după care se pune la fiert la foc mic pentru 15 minute. Se strecoară şi se beau una-două căni pe zi.

– Tinctură de măceşe. Se amestecă bine 500 g pulpă de măceşe cu 500 g zahar. Se lasă la macerat timp de cinci-șase zile, până lasă un suc roşu. Se adaugă 500 ml spirt de 70 grade. Se acoperă bine şi se mai lasă două-trei zile. Se strecoară şi se păstrează în sticle. Se iau seara, înainte de culcare.

– Baie la mâini şi la picioare. Se iau cât puteţi cuprinde între trei degete din următoarele plante: flori de păducel, frunze şi flori de salvie şi flori de violete. Se fierbe un litru de apă timp de cinci minute şi se lasă apoi să stea până când devine doar călduţă. Se pune în el amestecul de plante bine mărunţite. Se acoperă vasul şi se lasă la macerat aproximativ patru-cinci ore. Apoi se strecoară şi se pune extractul obţinut într-un vas de sticlă sau de plastic de un litru. Se adaugă apă curată, până se completează 1000 ml. Acesta este extractul de bază.

Se fierb apoi doi litri de apă şi se lasă cinci minute să se răcorească. Se varsă în ea 250 ml din extractul de bază. Preparatul lichid rezultat se păstrează la rece, într-un vas de sticlă închis ermetic. Pentru fiecare baie se reîncălzeşte, fără să se fiarbă. Preparatul este suficient pentru opt băi. Baia de mâini se face în fiecare dimineaţă, pe nemâncate, iar cea de picioare se face seara, înainte de masă. Trebuie să dureze opt minute şi să fie cât de caldă o suportaţi.

– Infuzie de obligeană. Se toarnă 200 ml apă clocotită peste o lingură de rizom uscat şi mărunţit sau pulbere de rizom. Se lasă vasul acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se iau trei-patru linguri pe zi; dozele mai mari produc greaţă.

– Infuzie de roiniță. Se pune o linguriţă de pulbere de frunze in 200 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat 15-20 minute. Strecuraţi. Se beau două-trei căni pe zi. La copii, cantităţile se dozează conform vârstei…

– Decoct de salcie. Se pun două linguri de scoarţă mărunţită la 200 ml apă. Se fierbe pentru 20 minute, după care se strecoară. Se consumă trei-patru linguri pe zi.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed