HomeSANATATEMEDICINA NATURISTA Scapă de depresii cu ajutorul magneziului și fierului

Scapă de depresii cu ajutorul magneziului și fierului

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
Scapă-de-depresii-cu-ajutorul-magneziului-și-al-fierului in MEDICINA NATURISTA

Magneziul şi fierul sunt cei mai redutabili adversari ai stresului şi depresiilor. Este bine să ne punem la adăpost, mai ales în sezonul rece.

Scapă de depresii cu ajutorul magneziului și fierului

Specialiștii ne învață: consumați cel puţin 300 mg de magneziu pe zi pentru a scapa de depresii. Chiar mai mult, atunci când ne simţim asaltaţi de emoţii puternice, anxietate şi chiar de frig.

Conform ultimelor estimări publicate de OMS, 23% dintre femei şi 17% dintre bărbaţi suferă de deficit de magneziu, un mineral redutabil prin efectul său de diminuare a excitabilităţii nervoase. Organismul are nevoie de el pentru a metaboliza lipidele şi glucidele alimentare, producerea de anticorpi imunitari, reglementarea temperaturii corpului şi, mai ales, pentru a rezista la stres.

Campionii magneziului

Pentru că efortul de adaptare la frig ne consumă copios din rezervele minerale, suntem sfătuiţi să luăm magneziu. Care alimente îl conţin cel mai mult? Cacao (520 mg magneziu la 100 grame), seminţele de floarea-soarelui (390 mg), boabele încolţite de grâu (210 mg), nucile (200 mg), lintea (100 mg), scoicile şi spanacul (60 mg).

Să nu uităm fierul…

Imediat ce creierul suferă de lipsă de fier, el dă semnale de alarmă. Apatie, iritabilitate, somnolenţă, oboseală nervoasă, căderea părului. O persoană din patru suferă de lipsă de fier. E important de ştiut şi faptul că oxigenul e transportat până la creier de globulele roşii, iar pentru a-şi asuma această sarcină importantă, ele au nevoie de fierul pe care îl absorb din alimente. Numai fierul prezent în carne, în anumiţi peşti şi legume, e bine absorbit de organism în timpul digestiei…

Campion absolut: grâul germinat, cu un conţinut de 1050 mg la suta de grame, urmat de pâinea de secară, soia.

Save

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed