Scorțișoara are rol antibacterian

Share

Scorțișoara este folosită în general ca leac universal, fiind considerată un stimulant puternic al sistemului circulator. Scorţişoara este folosită cu precădere la aromatizarea plăcintelor şi altor deserturi.

scortisoara

Scorțișoara este un bun tratament împotriva răcelilor sau infecțiilor din timpul iernii.

Un alt rol important al scorțișoarei este acela pe care i-l dau gospodinele, atunci când o folosesc la prăjituri, sosuri, vin.

Acțiunile scorțișoarei

Scorțișoara conține carbohidrați, proteine, precum și niacină, riboflavin, vitaminele A și C. Este o importantă sursă de fier, calciu, fosfor și, în plus, conține un puternic antioxidant, numit glutation.

Scorțișoara calmează durerile menstruale

Scorțișoara are rolul de a calma durerile menstruale, dentare și durerile din timpul nașterii. Are acțiune antiseptică, antiinfecțioasă, antivirală și este o bună protecție împotriva răcelilor.

Scorțișoara accelerează metabolismul

Având un gust dulceag, dar astringent, scorțișoara este perfectă dacă îți dorești să slăbești. Specialiștii sunt de părere că o jumătate de linguriță de scorțișoară adăugată în mâncare accelerează metabolismul și duce la arderea celulelor adipoase.

Scorțișoara conferă o senzație de sațietate și stimulează digestia și activitatea tripsinei.

Cu un rol antibacterian, scorțișoara se clasează pe locul 3 printre alimentele care conțin cei mai mulți antioxidanți, după cuișoare și tărâțe de sumac. Ajută chiar și împotriva îmbătrânirii, stresului și redă strălucirea pielii, pe care o și reface.

Scorțișoara este bine cunoscută și pentru efectul stimulării sistemului imunitar, având proprietăți antivirale, care stimulează funcționarea sistemului imunitar. Scorțișoara ajută cu succes la combaterea febrei și, combinând-o cu miere de albine, e un bun aliat împotriva răcelii.

O jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi scade nivelul colesterolului, fiind la fel de eficientă ca o dietă.

Atunci când mirosim scorțișoara, ne stimulăm, practic, funcția cognitivă și memoria. Consumată dimineața, scorțișoara are rolul de a reduce senzația de foame.

De asemenea, scorțișoara are un efect de anti-coagulare a sângelui.

Scorțișoara are beneficii asupra frumuseții pielii

Proprietățile antibacteriene fac din scorțișoară un bun aliat pentru un ten frumos, radiant și sănătos. De asemenea, praful de scorțișoară combate acneea, dacă îl aplicați pe pielea curată, în combinație cu miere. Lăsați să acționeze câteva ore sau chiar pete noapte și vă veți bucura de cele mai bune rezultate, având un ten care va radia de frumusețe.

Scorțișoara acționează la fel de bine și împotriva respirației neplăcute, neutralizând bacteriile, dar poate fi folosită și în infecțiile urinare.

Scorțișoară și ghimbir pentru răceală

Scorțișoara și ghimbirul sunt folosite ca remediu împotriva răcelii ți gripei, ajutând la combaterea acestora. Este benefic pentru sănătate să amestecăm scorțișoara cu ghimbirul, pentru a obține un ceai aromat și puternic împotriva afecțiunilor respiratorii produse de răceală.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news

Articole recente