HomeSANATATEMEDICINA PREVENTIVA Soluții pentru rău de transport

Soluții pentru rău de transport

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,1K views
Soluții-pentru-rău-de-transport in MEDICINA PREVENTIVA

Foarte multe persoane suferă de rău de transport, deseori acestea fiind nevoite chiar să renunţe la călătorii din acest motiv.

Soluții pentru rău de transport

Măsuri de prevenire

Pentru răul de maşină. Staţi pe locul din faţă, acolo unde este cel mai uşor să priviţi prin parbriz. Lăsaţi în jos geamul, pentru a avea mai mult aer proaspăt. Nu citiţi în timpul călătoriei.

Pentru răul de mare. Aşezaţi-vă la mijlocul vasului, eventual pe punte. Descoperiţi unde mişcarea este minimă şi ţineţi-vă capul nemişcat. Dacă simţiţi că vi se face greaţă, fixaţi-vă privirea pe linia orizontului.

Pentru răul de avion. Cereţi locuri la mijlocul aparatului de zbor, unde este cel mai puţin balans. De asemenea, ar fi bine să zburaţi noaptea, când nu puteţi sesiza poziţia avionului în raport cu norii şi cu pământul.

Soluții de efect

Ghimbirul. Este unul dintre cele mai eficiente produse în prevenirea răului de transport. Doza recomandată pentru un adult este de  sase-opt capsule sau unul-două grame pulbere de rădăcină, luate cu 45 de minute înainte de plecare.

Roşii. Mâncaţi roşii fierte cu pesmeţi săraţi înainte şi în timpul călătoriei. Pesmeţii pot ajuta prin absorbţia excesului de lichid din stomac.

Lămâie. Sugeţi o felie de lămâie. Clătiţi gura după aceea, pentru a preveni cariile. Puteţi bea, de asemenea, suc proaspăt de lămâie.

Mentă. Beţi o ceaşcă de ceai de mentă. Are efect răcoritor şi reconfortant…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed