HomeSANATATENefrologie 10 semne că ai pietre la rinichi

10 semne că ai pietre la rinichi

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 3,1K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2016/04/10-semne-că-ai-pietre-la-rinichi.jpg

Pietrele la rinichi se dezvoltă în timp și nu apar de pe o zi pe alta, de aceea este indicat să cunoști care sunt simptomele apariției lor.

Foarte multe persoane ajung să trateze această afecțiune abia în momentul în care durerile le dau foarte mari bătăi de cap și par să nu mai treacă.

Iată zece semne care te anunță că ai putea avea pietre la rinichi

  1. Durerile lombare

Fie că sunt mai acute sau mai slabe, să nu dai cu presupusul și nu găsi tot felul de scuze. Durerea poate fi localizată în mai multe zone și poate fi o durere abdominală,  atât în partea de jos a abdomenului, cât și în partea superioară, dar și o durere resimțită la nivelul coastelor.

Aceste dureri nu sunt constante, vin în „valuri” și pot fi de diferite intensități.

  1. Grețuri și vărsături

Acestea pot fi cauzate chiar de durerile care se resimt în mai multe zone. Din cauza intensității durerii, în special a celor cauzate de blocajele renale, stările de greață pot fi destul de frecvente și vin însoțite și de vărsături.

  1. Febră și frisoane

Acestea pot fi asociate și cu alte boli, deoarece sunt primele simptome care apar atunci când organismul este infectat. Din această cauză, este nevoie de o evaluare a unui medic specialist.

  1. Urinări frecvente

Acesta este unul dintre cele mai des întâlnite simptome în cazul pietrelor la rinichi. Aceste urinări dese sunt cauzate de migrarea pietrelor de la rinichi la ureter dar pot fi asociate și cu o posibilă infecție urinară, de aceea este indicat din nou să consultați un medic.

  1. Arsuri la urinare

În momentul urinării, se manifestă și o senzație de arsură, lucru care din nou ar putea fi confundat cu o infecție urinară. Această senzație de arsură este prezentă de fiecare dată când urinezi, fiind una destul de frecventă din cauza urinării dese.

  1. Urină puternic mirositoare

Este din nou un puternic semnal de alarmă care nu trebuie ignorat. Din păcate, și acesta este un simptom care poate fi asociat cu alte afecțiuni cum sunt infecțiile tractului urinar sau cele cauzate de bolile cu transmitere sexuală.

  1. Schimbări ale culorii urinei

Culoarea urinei va fi observabil schimbată, fiind chiar „tulbure”. Urina sănătoasă trebuie să aibă o culoare galbenă și trebuie să fie limpede; dacă nu este așa, acest lucru ar putea fi un alt simptom al prezenței pietrelor la nivelul rinichilor.

  1. Prezența sângelui în urină

Acest simptom poartă denumirea de „hematurie” și este însoțit și de dureri la nivelul spatelui în momentul urinării. Peretele ureterului se va forța să împingă pietrele spre a fi eliminate, iar acest lucru va cauza sângerări.

  1. Lipsa poftei de mâncare

Alături de unul sau mai multe dintre simptomele sus menționate, este din nou un puternic semnal de alarmă. Nu neglijați acest lucru! Dacă simptomele sunt tot mai multe și par a se agrava, trebuie să vă prezentați cât mai rapid posibil la un medic pentru a vă consulta.

  1. Pierdere în greutate

Dacă nu urmați o cură de slăbire, acest lucru nu este unul normal. Motivul scăderii în greutate fi din cauza lipsei poftei de mâncare și a vărsăturilor, și este un alt simptom asociat acestei boli…

Dacă vă confruntați cu unul dintre aceste simptome, mai ales cu mai multe dintre ele, nu ar trebui să le ignorați și ar fi bine să vizitați un medic.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed