Bauturile dietetice afecteaza rinichii

Share

Trebuie mentionat faptul ca bauturile dietetice, la care apeleaza de cele mai multe ori persoanele care tin la silueta, pot dauna sanatatii, daca sunt consumate in cantitati ridicate.

Bauturile dietetice afecteaza rinichii

Conform studiilor specialistilor din Statele Unite, femeile care consuma in fiecare zi 2 bauturi de acest tip au sanse mult mai mari de a suferi de insuficienta renala.

Rinichii nu sunt afectati de alte bauturi dulci

Cercetatorii au descoperit ca femeile afectate de aceste bauturi dulci prezinta o asociere de motive precum hipertensiunea, varsta sau efectuarea exercitiilor fizice. In ziua de azi exista foarte putine date care sa fac legatura intre sucurile dietetice si bolile de rinichi, insa este cunoscut faptul ca aportul crescut de sodiu si sucurile dietetice vor creste riscul declinului functiilor renale.

Insuficienta renala

Rinichiul este un organ foarte complex, care are rolul de epurare a deseurilor insa si de reglare a fluidelor prezente in organism si in secretia hormonala. Aceasta afectiune presupune diminuarea capacitatii functionarii rinichilor cu retinerea in corp a substantelor nocive, revenite din metabolism. Insuficienta renala duce si la diminuarea functiei nefronilor, care filtreaza si elimina toxinele din sange…


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news