Home SANATATENefrologie Sportul este foarte important pentru persoanele care fac dializa

Sportul este foarte important pentru persoanele care fac dializa

autor Elena Yvette
630 views 2 minute timp de citit

Majoritatea persoanelor dializate au constant senzatia de oboseala, fapt pentru care nu mai fac miscare si se axeaza mai mult pe odihna.

Sportul este foarte important pentru persoanele care fac dializa

Odihna joaca un rol important, insa la fel de important este ca intre sedintele de dializa sa fii activ, deoarece, cu cat sunt efectuate mai putine exercitii si mai rar, organismul se obisnuieste sa realizeze mai putine activitati. Sportul este bun, deoarece:

-reduce greutatea corporala;
-reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare;
-intareste oasele si musculatura;
-scade nivelul de colesterol;
-imbunatateste somnul;
-creste nivelul energiei;
-imbunatateste digestia.

Sportul ajuta persoanele care fac dializa

Daca este practicat des, miscarea va stimula sistemul nervos si va duce la eliberarea endorfinelor, care vor combate stresul si depresia. Pe langa beneficiile medicale, sportul le aduce si pe cele sociale, deoarece oricare dintre acestea (alergat, mers cu bicicleta, dans) te pot ajuta in dezvoltarea cercului de prieteni.

Pentru a reusi vei avea nevoie de:

Hotarare – chiar daca toata lumea sugereaza ca miscarea este benefica, nimeni nu va pune in functiune organismul in afara de tine. Efectuarea exercitiilor fizice regulate te va ajuta sa intelegi ca astfel vei deveni mai energic si mai puternic.

Sfatul medicului – acestia cunosc foarte bine starea de sanatate a pacientilor lor si sunt in masura sa recomande anumite tipuri de exercitii fizice, fara sa complice afectiunile in vreun fel.

O activitate placuta – Nu trebuie fortata realizarea anumitor exercitii care nu iti fac placere si la care sa renunti dupa o saptamana…

Efectele si rezultatele se observa in timp, asa ca nu trebuie sa te astepti ca dupa doua zile sa vezi vreo schimbare si nici sa te demoralizezi dupa o saptamana ca nu vei avea parte de rezultatele la care te asteptai. Sportul trebuie inclus in programul tau de zi cu zi.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies